Foto: DELFI

Situācija Rīgā ir graujoša, bet par Rīgas domes atlaišanu jālemj vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP), trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Komentējot šo pēcpusdien Rīgas domē un Rīgas mēra Nila Ušakova (S) dzīvesvietā veiktās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja kratīšanas, Kariņš atzina, ka viņa rīcībā nav plašākas informācijas, kāpēc šādas operatīvās darbības tiek veiktas.

"Es netiku informēts, ka būs šādas kratīšanas. Turklāt būtu nepareizi, ja politiķis tiktu iesaistīts operatīvajā darbībā. Lai dienesti strādā," uzsvēra premjers.

Vaicāts, vai šīs dienas notikumi varētu rosināt valdību atbalstīt pašvaldību lietu ministrijas izstrādāto Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, Kariņš uzsvēra, ka šis jautājums ir Pūces ziņā, kuram situācija ir jāizvērtē un jāpiedāvā risinājums.

"Viņam ir iespējas izvērtēt un ierosināt labāko risinājumu. Bet jāsaprot, ka domes atlaišanai ir lielas politiskas sekas. Esmu rīdzinieks un redzu, ka skandāli ir graujoši, piemēram, viss, kas saistīts ar "Rīgas satiksmi" un šodienas kratīšanām. Kaut kādām sekām ir jābūt, bet es nezinu - kādām," pauda Kariņš.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki trešdien veic kratīšanas pie Ušakova, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aģentūras LETA informācijas avoti vēsta, ka kratīšanas notiekot gan Ušakova darbavietā Rīgas domē, gan arī dzīvesvietā.

KNAB apliecināja, ka kriminālprocesa ietvaros trešdien biroja darbinieki "veic neatliekamās procesuālās darbības", taču "atsevišķas procesuālās darbības birojs komentēt nevar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!