Skaidrāk sāk iezīmēties 9.Saeimas aprises un tas, kuri deputātu kandidāti kļūs par pilntiesīgiem Saeimas deputātiem no 7.novembra.
Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija ir provizoriskie rezultāti, bet Centrālā vēlēšanu komisija parlamentā iekļuvušos deputātus nosauks trīs nedēļu laikā.

No "Saskaņas centra" (SC) nākamajā Saeimā, visticamāk, strādās Nils Ušakovs, Aleksandrs Mirskis, Sergejs Dolgopolovs, Jānis Urbanovičs, Andrejs Klementjevs, Boriss Cilevičs, Artūrs Rubiks, Sergejs Mirskis, Valērijs Agešins, Vitālijs Orlovs, Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Aleksejs Vidavskis, Aleksandrs Golubovs, Martijans Bekasovs, Oļegs Deņisovs un, iespējams, arī Igors Solovjovs.

Patlaban zināms, ka no Latvijas Pirmās partijas un partijas "Latvijas ceļš" (LPP/LC) vēlēšanu apvienības 9.Saeimā varētu būt iekļuvuši Inese un Ainārs Šleseri, kā arī Ainars Baštiks, Andris Bērziņš, Karina Pētersone, Ivars Godmanis, Vitālijs Aizbalts, Anatolijs Mackevičs, Jānis Dukšinskis un Dzintars Jaundžeikars.

No Tautas partijas (TP), iespējams, ievēlēti Aigars Kalvītis, kuram ir viens no vislielākajiem saņemto plusu skaitiem starp visiem deputātu kandidātiem, kā arī Helēna Demakova, Gundars Bērziņš, Atis Slakteris, Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks, Oskars Spurdziņš, Jānis Lagzdiņš, Dzintars Ābiķis, Juris Dalbiņš, Mareks Segliņš, Anta Rugāte, Raimonds Pauls un Aija Barča, Māris Kučinskis, Ērika Zommere, Vineta Muižniece un, iespējams, arī Uldis Briedis. Pagaidām vēl nav zināmi pieci deputāti, kas pārstāvēs TP 9.Saeimā. Kopumā TP 9.Saeimā būs 23 mandāti.

Patlaban zināms, ka no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ievēlēti Augusts Brigmanis, Visvaldis Lācis, Baiba Rivža, Guntis Blumbergs, Mārtiņš Roze un Andris Bērziņš, Ingmārs Līdaka, Gundars Daudze, Indulis Emsis, Staņislavs Šķesters, Jānis Strazdiņš, Raimonds Vējonis.

Pagaidām vēl nav iespējams uzzināt, vai Saeimā ir iekļuvusi ZZS priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre. Zināms, ka lielajās Latvijas pilsētās no visiem ZZS deputāta kandidātiem viņa ir līdere visvairāk svītroto deputātu kandidātu vidū. Zināms, ka Rīgā Ūdre ir saņēmusi 5570 balsis un deputātu kandidātu sarakstā ieņem pēdējo vietu. ZZS nākamajā Saeimā būs 18 mandāti.

Iespējams, Saeimā varētu iekļūt no ZZS saraksta kandidējošais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, ja kāds no Rīgā ievēlētajiem deputātiem būs ievēlēts vēl kādā citā apgabalā.

Partijai "Jaunais laiks" (JL) no Rīgas vēlēšanu apgabala, iespējams, deputāta mandātu saņems Ilma Čepāne, Linda Mūrniece, Solvita Āboltiņa, Inguna Rībena un Kārlis Šadurskis. No Vidzemes vēlēšanu apgabala par deputātiem varētu kļūt Sandra Kalniete, Ina Druviete, Ausma Kantāne, Krišjānis Kariņš, Ainārs Latkovskis un Einars Repše, kurš ir līderis visvairāk svītroto 9.Saeimas deputātu kandidātu sarakstā starp visām partijām.

No Latgales vēlēšanu apgabala varētu būt ievēlēta Sarmīte Ķikuste. No Zemgales vēlēšanu apgabala ievēlēti Dzintars Zaķis, Artis Kampars un Jānis Reirs. No Kurzemes vēlēšanu apgabala Saeimas deputātu mandātus varētu saņemt Ingrīda Circene, Silva Bendrāte un Uldis Grava.

No apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK 9.Saeimā varētu būt ievēlēts Māris Grīnblats, Juris Dobelis, Dzintars Rasnačs, Anna Seile, Imants Kalniņš, Jurijs Strods, Pēteris Tabūns un Gunārs Laicāns.

Savukārt par apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" sešām deputāta vietām ir zināms, ka varētu būt ievēlēts Jakovs Pliners, Vladimirs Buzajevs, Andris Kozlovs, Miroslavs Mitrofanovs un Juris Sokolovskis.

Kā ziņots, TP, par kuru nobalsoja 19,49% vēlētāju, ieguvusi 23 deputātu vietas. ZZS, par kuru nobalsoja 16,69% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus. Arī JL, par kuru nobalsoja 16,38% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus.

SC, par kuru nobalsoja 14,42% vēlētāju, pienākas 17 deputātu vietas.

LPP/LC, par kuru nobalsoja 8,59% vēlētāju, saņems desmit deputātu mandātus, apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas saņēmusi 6,95% vēlētāju atbalstu, iegūs astoņas deputātu vietas, bet apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", par kuru nobalsoja 6,02% vēlētāju, - sešas deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!