Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir gatava iesaistīties jaunajā valdībā, trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka vēlas to skaidri un gaiši paziņot, lai viss būtu skaidrs.

Tomēr pašlaik vēl ir vairāk nezināmā nekā atbilžu, pauda Brigmanis, atgādinot par šodien notiekošajām "Vienotības" un ZZS sarunām.
Politiskā spēka mērķis ir, lai nākamā valdība strādā atbildīgi un bez strīdēšanās. Līdz ar to nepieciešams ļoti precīzi uzzīmēt attiecīgu valdības ceļa karti par darāmajiem darbiem, norādīja politiķis.

Jāvienojas, kā tiks atjaunots dialogs ar sociālajiem partneriem un kādi būs ļoti nopietni soļi AS "Liepājas metalurgs" lietā, sacīja Brigmanis.

Viņš vēlētos, lai "Vienotība" būtu izvirzījusi vienu premjera amata kandidātu, nevis trīs.

Brigmanis norādīja, ka ZZS valdes priekšsēdētājs Augulis, runājot par iespējamajiem ministra posteņiem, nav paudis apvienības nostāju, bet izteicis savu iekšējo izjūtu.

Augulis aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka, ja tā darbotos valdībā, vēlētos uzņemties Zemkopības ministrijas (ZM), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), kā arī Satiksmes ministrijas (SM) vadību.

Taujāts par noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") lomu, Brigmanis norādīja, ka viņš ir ZZS sadarbības partneris. ZZS frakcijas priekšsēdētājs arī atsaucās uz Lemberga augsto popularitāti sabiedrībā.

Kā ziņots, Bērziņš šodien turpināja konsultēties ar politiskajām partijām par jaunās valdības veidošanu. Šodien Bērziņš arī sniegšot savu vērtējumu par aizvadītajām konsultācijām ar politiskajām partijām.

Uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, premjers Valdis Dombrovskis (V) 27.novembrī paziņoja par demisiju. Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis, kurš paziņoja par demisiju, nav gatavs vadīt nākamo valdību.

Partijas "Vienotība" valde ir nolēmusi Ministru prezidenta amatam piedāvāt trīs kandidātus - pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku (V), Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un premjera padomnieku Intu Dālderi.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) savu nostāju nav mainījusi, proti, tāpat kā pirms vēlēšanām, VL-TB/LNNK premjera kandidāts ir Gaidis Bērziņš, tomēr nosaukt nākamo valdības vadītāju ir Valsts prezidenta kompetence, sacīja nacionālās apvienības deputāte Inese Laizāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!