Foto: LETA

Saistībā ar sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena porcelāna kolekcijas izstādes rīkošanas plāniem skandālā iepītā Ogres muzeja vadītāja Evija Smiltniece pirmdien darbiniekiem paziņojusi par amata atstāšanu, atsaucoties uz muzeja sabiedrisko attiecību speciālistes Ingas Zvirbules teikto, otrdien vēsta sabiedrisko mediju portāls “lsm.lv”.

Medijs piebilst, ka arī pati Zvirbule pametīs savu amatu. Prom došoties arī vairāki citi darbinieki.

Tiesa, vēlāk Zvirbule medijam precizējusi, ka amata pamešanu vēl tikai apsverot.

"Ziņa no direktores: Divas iepriekšējās dienas biju dziļās pārdomās. Rakstu atlūgumu. Ātrāk par mēnesi mani nekur nelaidīs. Visa šī nemitīgā atrakstīšanās, atšaudīšanās, atbumbošanās man vairs nav pieņemama, visam ir robežas," direktores paziņojumu nolasījusi Zvirbule.

Tāpat muzejā paredzēta reorganizācija, un otrdien, 28. martā, tur ierodoties Ogres novada pašvaldības pārstāvji, lai veiktu finanšu auditu, Latvijas Radio apstiprināja mērs Egils Helmanis (NA).

"Delfi" jau rakstīja, ka šā gada sākumā izveidojās konflikts starp Ogres Vēstures un mākslas muzeju un Ogres domes vadību.

Muzeja pārstāvji iebilduši pret Helmaņa ieceri muzejā sarīkot Avena porcelāna izstādi no viņa privātkolekcijas, savukārt no domes vadības sekojis lēmums par muzeja reorganizāciju.

Pēc muzeja pārstāvju sniegtās informācijas, esot apturētas arī nākamās izstādes un algu pielikums.

Šādā situācijā Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrība nolēma rīkot atbalsta pasākumu muzejam, taču pirmais pieteikums saskaņots netika, tāpēc biedrība iesniedza jaunu pieteikumu pasākuma "Demokrātija ir trausla kā porcelāns" rīkošanai.

Akcijā pulcējušies vairāk nekā 200 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!