Lai gan Rīgas dome līdz 1.jūlijam uzdeva zemes īpašniekam nojaukt patvaļīgi uzcelto būvi Brīvības ielā 120, nepabeigtā divstāvu ēka joprojām atrodas savā vietā, bet Rīgas dome iesūdzēta tiesā par darbu apturēšanas dēļ radītajiem zaudējumiem, un līdz lietas izlemšanai ēku nedrīkstēs nojaukt.
Dome pirmdien negaidīti saņēma informāciju no Ziemeļu rajona tiesas, ka līdz šim nenoskaidrotie celtniecības darbu pasūtītāji izrādījās firma "Namsaimnieks R", kas iesūdzēja domi tiesā, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Uzņēmums prasa piedzīt no domes darbu apturēšanas dēļ radušos zaudējumus 1000 latu apjomā, bet tiesa līdz jautājuma izskatīšanai aizliedza domei veikt jebkādas darbības ēkas nojaukšanai.

Dome jūnija vidū uzdeva zemes īpašniekiem nojaukt patvaļīgi uzcelto būvi līdz 1.jūlijam, bet, ja tas netiks izdarīts, dome pati apņēmās ēku nojaukt. Tāpēc arī dome plāno iesniegt tiesā prasību un apstrīdēt aizliegumu nojaukt ēku.

Zemes īpašnieki par domes uzdevumu bija informēti īsi pirms Jāņiem, bet ēka nav nojaukta, noskaidroja domes Attīstības departamentā. Savukārt domes Īpašuma pārvalde jau šonedēļ plānoja noteikt firmu, kas nojauks patvaļīgi uzcelto būvi un līdz jūlija beigām, meneša laikā no zemes īpašnieku informēšanas dienas, likvidēt objektu.

Domes Attīstības komitejas vadītājs Andris Ameriks sacīja, ka dome "konsekventi darīs visu iespējamo, lai šī patvaļīgi uzceltā būve pazustu no zemes virsmas". Viņš arī stāstīja, ka trešdien komiteja lems par profesionāla advokāta piesaistīšanu domes interešu aizstāvēšanai. "Tas ir precedents - vai būs iespēja nelikumīgi celt, vai principiāli tam būs pielikts punkts," klāstīja Ameriks.

Viņš ar pauda, ka pašlaik oficiālā izziņa no Rīgas Zemesgrāmatu nodaļas liecina, ka zeme Brīvības ielā 120 pieder kādam ASV pilsonim, taču pilnvaru pārstāvēt zemes īpašnieka intereses uzņēmums "Namsaimnieks R" saņēma no kādas Elvīras Krjukovas, kurai, pēc Amerika domām, nebija pamata izsniegt šādu pilnvaru. "Tas ir līdzīgi, ja es pilnvarošu kādu Bērziņu rīkoties ar jūsu dzīvokli," viņš sacīja.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās datu bāzes "Lursoft" informācija liecina, ka "Namsaimnieks R", kura vienīgais īpašnieks un direktors ir Leonīds Silionovs, veic operācijas ar nekustamo īpašumu, kā arī nodarbojas ar sadzīves tehnikas un aparatūras vairumtirdzniecību.

Jāatgādina, ka dome pēc informācijas saņemšanas par patvaļīgu tirdzniecības centra celtniecību uz privātas zemes Brīvības ielā 120 nolēma apturēt būvniecību un likt īpašniekam uzcelto nojaukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!