Rīgas pilsētas izpilddirektors Ēriks Škapars (JL), uzklausot domes un policijas pārstāvjus, atzina, ka atbildīgie dienesti ir gatavi septembra pirmajām dienām, un aicināja sabiedrību aktīvi ziņot tiesībsargiem par sabiedriskās kārtības un likumu pārkāpumiem, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Izpilddirektors arī aicina sabiedrību aktīvāk ziņot atbildīgajām institūcijām par sabiedriskās kārtības un likumu pārkāpumiem mācību gada pirmajās dienās, līdz ar to palīdzot mazināt nekārtības pilsētas ielās. Savukārt Galvenās policijas pārvaldes un pašvaldības policijas pārstāvji solīja šogad īpaši stingri kontrolēt, lai nepilngadīgām personām netiktu tirgoti apreibinoši dzērieni.

Tajā pašā laikā policijas pārstāvji atzina, ka lielu daļu tirgotāju biedējot tikai iespējamā licences atņemšana, nevis naudas sodi. Tādēļ, pēc Škapara domām, tikai ar pašas sabiedrības izrādītu neiecietību varēs cīnīties pret daļas nepilngadīgo vēlmi pirmo skolas dienu atzīmēt ar grādīgā dzēriena pudeli rokā.

Domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Krastiņš vērsa tiesībsargu uzmanību, ka pastiprināta uzmanība kārtībai pilsētā jāpievērš jau naktī uz 1. septembri, kad pēc iepriekšējo gadu pieredzes pie skolām vērojami vandālisma akti.

Pašvaldības policija sadarbībā ar Galveno policijas pārvaldi ir sagatavojušas kompleksu pasākumu plānu, kas, cita starpā, paredz palielinātu policijas patruļu skaitu ielās, kā arī preventīvas darbības pret potenciālajiem nekārtību cēlājiem.

Pirmajā skolas nedēļā policija sola arī aktīvi kontrolēt satiksmes drošību pie skolām un izglītības iestāžu apkārtnē. Izstrādājot darba grafikus, likumsargi ņēmuši vērā arī iepriekšējo gadu pieredzi, kad tikko no brīvlaika pilsētās atgriezušies bērni bieži ceļu satiksmes negadījumos cieta ceļā uz skolu.

Atgādinām, ka ir sagatavots pilsētas izpilddirektora rīkojums par ieteicamo braukšanas ātrumu pilsētā 30 kilometrus stundā mācību gada pirmajās dienās. Zīmes ar attiecīgiem brīdinājumiem tiks izliktas uz visiem galvenajiem iebraucamajiem ceļiem pilsētā.

Pēc Škapara aicinājuma pagaidu ceļa zīmes ar ieteikto samazināto braukšanas ātrumu tiks izvietotas ielu posmos, kur autovadītāji “iecienījuši” regulāri pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu. Minētās vietas noteiks domes Satiksmes departamenta un Ceļu policijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!