Latvijas Pirmā partija (LPP) neatbalstīja kreisās koalīcijas priekšlikumu izteikt neuzticību Rīgas izpilddirektoram Ērikam Škaparam (JL).
Kā ziņots, ceturtdien notika domes ārkārtas sēde, kurā pēc opozīcijas ierosinājuma tika lemts par Rīgas pilsētas izpilddirektora atbrīvošanu no amata.

Kā "Delfi" uzzināja domē, Škapars no amata netika atbrīvots, jo par viņa atcelšanu no balsoja tikai 9 domes deputāti, 27 bija pret un pārējie deputāti atturējās.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors Škapars saskaņoja jeb atļāva sabiedriskās organizācijas "Geju un lesbiešu jauniešu atbalsta grupa" pieteikto gājienu 23.jūlijā seksuālo minoritāšu pasākuma "Rīgas praids 2005" laikā.

20.jūlijā viņš atsauca izziņu par gājiena rīkošanu. Pilsētas izpilddirektors apgalvoja, ka nolēmis atcelt gājienu, jo Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) LNT rīta raidījumā "900 sekundes" bija izteicies, ka šī pasākuma laikā iespējamas lielas nekārtības - dažādas ekstrēmas organizācijas paziņojušas, ka ir gatavas protestēt pret šo pasākumu. Pēc administratīvās tiesas sprieduma izpilddirektoram tomēr nācās atļaut gājienu.

Kreisās opozīcijas pārstāvji uzskata, ka Škapara pieņemtie lēmumi saistībā ar seksuālo minoritāšu gājienu Rīgā liecināja par neprofesionalitāti, tādēļ pēc viņu ierosinājuma sasaukta domes sēde, lai lemtu par Škapara atbrīvošanu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!