Latvijas Preses izdevēju asociācijā (LPIA) tiek apspriesta iespēja atteikties no Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) raidījumu programmu publicēšanas, jo no janvāra LNT par to pieprasa samaksu.
Vairāki izdevēji ir izteikuši gatavību atteikties publicēt, bet, piemēram, izdevniecība "Žurnāls "Santa"" jau nepublicē savos izdevumos LNT programmas.

LPIA uzskata, ka komerctelevīziju programmas ir veids, kā tās var popularizēt savus raidījumus un uzņēmumu kopumā. Līdz ar to prasīt samaksu par programmu iegādāšanos nebūtu pareizi no mārketinga viedokļa, jo izdevējiem nav pienākuma tās publicēt. Šī rīcība ietekmēs lasītāju, jo preses izdevumi kļūs dārgāki.

Izdevēji arī apspriež iespēju organizēt kopīgu kampaņu laikā no 26.februāra līdz 11.martam, kuras ietvaros lielākajos preses izdevumos netiktu publicēta LNT raidījumu programma.

Tuvākajā laikā Latvijas Preses izdevēju asociācija aicinās uz sarunām LNT vadību, lai kopīgi izskatītu radušos situāciju un rastu abpusēji izdevīgu risinājumu.

LNT pašreklāmas daļas vadītājs Māris Plūme sacīja, ka izdevniecības "Žurnāls "Santa"" atteikums publicēt LNT programmu kaitē tikai pašai izdevniecībai, jo "ja cilvēkam vajadzīga LNT raidījumu programma, viņš to atradīs citā izdevumā".

Savukārt pārējo izdevumu iespējamo atteikšanos no programmas publicēšanas Plūme vērtēja skeptiski, jo visi izdevēji noslēguši līgumus un maksā naudu. "Neiedomājos, kāpēc viņiem tagad vajadzētu šo naudu zaudēt," teica Plūme.

Lēmums par LNT programmas izplatīšanas nodošanu izdevniecībai "Rīgas Viļņi", kas par šo pakalpojumu iekasē samaksu, pieņemts pagājušā gada rudenī.

Plūme arī pauda, ka maksa par tiesībām publicēt LNT programmu esot simboliska un izdevēji to pērk kopā ar citu Latvijas un satelītkanālu programmu paketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!