Foto: F64

Parlamentam uzticas 14,1% iedzīvotāju, bet valdībai – 17,1%, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati par oktobri.

SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš pastāstīja, ka pēdējos mēnešos šie rādītāji nav būtiski mainījušies. Oktobrī 14,1% aptaujāto atzina, ka drīzāk uzticas Saeimai, 46,7% respondentu drīzāk neuzticas parlamentam, bet pilnībā neuzticas – 29,2%. Pārējie aptaujātie nevarēja sniegt precīzu atbildi uz šo jautājumu.

Savukārt Ministru kabinetam pilnībā uzticas 0,3% aptaujāto, daļēji uzticas – 16,8%, drīzāk neuzticas – 43,4%, bet pilnībā neuzticas – 28,6%. Vēl 10,9% respondentu nevarēja atbildēt uz šo jautājumu.

Kaktiņš atzina, ka pēdējos mēnešos šie rādītāji šūpojas nedaudz uz augšu vai uz leju, bet runāt par kaut kādu pārliecinošu virzību nevar. Eksperts arī neredz priekšnosacījumus, lai rādītāji būtiski mainītos.

Viņš arī atzina, ka kontekstā ar nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām tas liecina par potenciālu lielām pārmaiņām. Un tas nav stāsts par īpašu Latvijas situāciju, jo līdzīga situācija ir arī citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!