Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle sestdien partijas izglītības konferencē aicināja līdz 2002.gadam atteikties no centralizēto eksāmenu biļetēm, tā vietā ieviešot datorizētu eksāmenu kārtošanu.
Šķēle uzskata, ka tādējādi var izvairīties no informācijas noplūdes par eksāmenu saturu un biļešu pārdošanas pirms pārbaudījumiem. Viņš pieļauj, ka šai idejai varētu būt kritiķi, tomēr, pēc Šķēles uzskata, doma esot "ļoti reāla".

Savā runā viņš arī atgādināja, ka pirms trijiem gadiem viņam neviens neesot ticējis, ka šai laikā jau visās skolās būs datorklases, bet nu jau vidusskolās tā ir realitāte un turpmāk esot jāpievēršas datorklašu ierīkošanai arī pamatskolās.

Šķēle arī izteica viedokli, ka izglītības finansēšanā nepieciešams palielināt pašvaldību lomu un to varētu īstenot no iedzīvotāju ienākumu nodokļa saņemtajiem līdzekļiem, jo jau tagad bagātākās pašvaldības atbalsta savu rajonu skolas.

Uzsverot TP izglītības ministru veikumu, bijušais premjers teica, ka pirms gada un trim mēnešiem, kad amatā stājās ministre Silva Golde, izglītības sistēma bija katastrofālā stāvoklī - "tādā, ka bezcerīgāku situāciju grūti iedomāties". Bet pašlaik jau tiekot veiktas dažādas reformas un situācija palēnām kļūst cerīgāka.

Runājot par zinātni, TP līderis izteica viedokli, ka nepieciešams atbalstīt tikai šauras un noteikti spēcīgākās nozares, piemēram, biotehnoloģijas, farmācijas, koksnes ķīmijas un informātikas nozares, nevis "knapināties un katrai dot tikai mazliet līdzekļu". Sevišķi liela nozīme esot jāvelta informācijas tehnoloģijām.

Konferencē par paveikto atskaitījās bijušie ministri Silva Golde un Māris Vītols, kā arī pašreizējais ministrs Kārlis Greiškalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!