Foto: edijsfoto.lv
Nodokļu slogs krīzes situācijā bija nevis jāpalielina, bet gan jāsamazina, tādu viedokli ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" pauda ekspremjers un Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle.

"Krīzes laikā neviens saprātīgs cilvēks nodokļus nepaaugstina," vērtēja Šķēle, skaidrojot, ka viņa pārstāvētā partija 2010.gada budžetu atbalstījusi vien tāpēc, ka valdības lēmumi strauji mainījušies un bijis nepieciešams vismaz "nofiksēt esošo stāvokli".

Viņš uzskata, ka pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme ir jāmazina līdz 18%, kā arī jāatgriežas pie iepriekšējās samazinātās PVN likmes vismaz viesnīcu sniegtajiem pakalpojumiem. Tas, pēc Šķēles domām, atjaunotu iekšējo patēriņu, kas patlaban Latvijā esot "tuvu kara apstākļiem".

Tāpat Šķēle būtu gatavs mazināt uzņēmumu ienākumu nodokļa (IUN) likmi, kas, pēc viņa teiktā, veicinātu investīciju piesaisti Latvijai un pārliecinātu investorus par mūsu valsts uzņēmējdarbības vides pievilcību.

TP priekšsēdētājs uzskata, ka Latvijā, izmantojot arī ES fondu līdzekļus, ekonomikas sildīšanai nepieciešams būvēt lielus infrastruktūras objektus. Šķēle arī neizprot, kādēļ starptautisko aizdevumu drīkst izmantot tikai budžeta deficīta "lāpīšanai", nevis ekonomikas sildīšanai. Viņš pauda pārliecību, ka sarunās ar kreditoriem iespējams pārskatīt šādu pieeju.

"Latvija ir iekritusi slazdā," pašreizējo ekonomisko situāciju valstī raksturoja Šķēle, paužot gatavību izvest Latviju no krīzes. "Es, Andris Šķēle, vadot valdību, esmu izvedis valsti no dziļām, dziļām krīzēm," viņš pauda savu pārliecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!