Premjers Andris Šķēle ierosinājis apbalvot ar Triju Zvaigžņu ordeni tos 55 bijušos Augstākās padomes deputātus, kuri savulaik balsojuši par Latvijas neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanu.
Premjera izvirzīto personu vidū ir pašreizējie Saeimas deputāti Dzintars Ābiķis, Juris Dobelis, Antons Seiksts, Anna Seile, ministri Indulis Bērziņš un Ģirts Valdis Kristovskis.

Tāpat apbalvojamo sarakstā ir arī kādreizējie Saeimas deputāti Vilnis Edvīns Bresis, Juris Celmiņš, Vladilens Dozorcevs, Edvīns Kide, Odisejs Kostanda, Aivars Krastiņš, Andris Tomašūns un 6.Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis.

Starp apbalvošanai izvirzītajiem ir arī rakstnieks Alberts Bels, Latvijas vēstnieks Krievijā Imants Daudišs un vēstnieks Vācijā Andris Teikmanis, "Latvijas Ceļa" valdes loceklis un vairāku uzņēmumu padomju pārstāvis Druvis Skulte, advokāts un premjera kādreizējais ārštata padomnieks Andris Grūtups, kā arī Šķēles politiskais oponents, Venstpils mērs Aivars Lembergs.

Pēc Šķēles domām, savulaik pieņemtais lēmums balsot par neatkarības atjaunošanu Latvijā ir prasījis lielu drosmi no tā laika Augstākās padomes deputātiem.

Arī viņu tālakais darbs Augstākajā padomē līdz 5.Saeimas darbības sākšanai licis pamatu Latvijas valsts attīstībai gan politiskajā, gan ekonomiskajā jomā.

Paredzēts, ka šo premjera ierosinājumu otrdien principiāli izskatīs Triju Zvaigžņu ordeņa dome, bet par konkrētu personu apbalvošanu lems nākamajā sēdē, 15.februārī.

Triju Zvaigžņu ordenis ir augstākais valsts apbalvojums, ko piešķir par nopelniem valsts labā. Šobrīd apbalvošanai ar šo ordeni jau izvirzītas aptuveni 300 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!