Premjerministrs Andris Šķēle sociāldemokrātu iespējamo ierosinājumu izteikt neuzticību valdībai neuzskata par reāliem draudiem valdības stabilitātei.
To otrdien pēc valdību veidojošo frakciju vadītāju sanāksmes atzina premjers.

Viņš uzsvēra, ka nevienam no koalīcijas partneriem nav tiesību izteikt neuzticību nedz atsevišķi kādam no ministriem, nedz valdībai kopumā.

"Es varu tikai pieturēties pie tā, kas ir rakstīts un lemts koalīcijas līgumā - nevienai no koalīcijas partijām nav tiesību atbalstīt neauzticības izteikšanu kādam ministram vai valdībai kopumā. Tā kā es nevaru iedomāties šos sociāldemokrātu paziņojumus par reāliem," sacīja Šķēle.

Pēc premjera teiktā, tā esot normāla situācija, ja valdības locekļiem par dažādiem un sarežģītiem jautājumiem esot savi pamatoti viedokļi, kā arī tas, ja tie par dažādiem jautājumiem diskutē. "Tas ir normāls diskusiju ceļš," klāstīja Šķēle.

Jau ziņots, ka sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija 6.aprīlī iecerējusi apspriesties par ierosinājumu izteikt neuzticību Šķēles valdībai, jo uzskata, ka šī valdība sevi ir izsmēlusi un Saeimas brīvdienās tā iecerējusi pieņemt vairākus "tautai nepopulārus" noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!