Ministru prezidents Andris Šķēle vakar, tiekoties ar apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Saeimas frakciju, tā arī nespēja pamatot sava 29 miljonus dolāru vērtā vekseļa izcelsmi, Neatkarīgajai norādīja tēvzemiešu pārstāvji. Savukārt Latvijas ceļa (LC) pārstāvis Ivars Godmanis, kas ar A. Šķēli pārrunāja šo pašu jautājumu, vakar nevēlējās neko komentēt.
"Lai saprastu tāda sarežģīta finansu instrumenta kā trasts būtību, šim nolūkam ir atsevišķi drusku jāpamācās," tēvzemiešu nostāju komentēja A. Šķēle. Viņaprāt, viņš esot atbildējis uz visiem frakciju interesējošiem jautājumiem.

"Šķēle apgalvoja, ka vajagot tāfeli, lai viņš spētu paskaidrot savu darījumu būtību. Diemžēl mūsu frakcijā tāda neatradās," pēc tikšanās ar premjeru ironiski teica bijušais ekonomikas ministrs Guntars Krasts. Pēc viņa teiktā, Šķēle ne tuvu neesot izskaidrojis procesu, kā viņam izdevies iegūt un pārdot a/s "Ave Lat grupa" (ALG). "Paliek atklāti daudzi jautājumi, tostarp arī - kāpēc par A. Šķēlem piederošo akciju pārvaldītāju tika izvēlēta nevienam nezināma ārzonas firma, nevis kāda investīciju kompānija, kā tas pasaules praksē ierasts," sacīja G. Krasts.

Savukārt A. Šķēles nepamatoti atlaistais ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs norādīja, ka, atbildot par 29 miljonu vekseli, premjers "nebija atklāts, bija izvairīgs un runāja plakanveida teikumos".

Šķēle uzskata, ka ir panācis sapratni ar LC deputātu Ivaru Godmani jautājumos par situāciju valdībā un premjeram piederošā 29 miljonus ASV dolārus vērtā vekseļa rašanos, vakar pauda viņa palīgs Jurģis Liepnieks.

Premjera pārstāvis šodienas Šķēles un Godmaņa tikšanos novērtēja kā "profesionāļu sarunu". Savukārt pats Godmanis, kuram LC bija uzdevis kā profesionālim finansu jautājumos tikties ar Šķēli, lai noskaidrotu premjera 29 miljonu dolāru vērtā vekseļa izcelsmi, pēc iznākšanas no telpas, kur norisinājās tikšanās, lielā ātrumā devās prom un uz žurnālistu uzdotajiem jautājumiem smaidīdams atbildēja: "Nav komentāru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!