Ministru prezidents Andris Šķēle frakcijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK sēdē nespēja pārliecinoši paskaidrot, kāpēc ir pieprasījis bijušā ekonomikas ministra Vladimira Makarova demisiju.
Šādu viedokli žurnālistiem pēc frakcijas tikšanās ar premjeru pauda Makarovs.

Viņaprāt, Šķēles patiesie nodomi, kādēļ tika atlaists Makarovs, atklāsies premjera turpmākajā rīcībā. "To parādīs Privatizācijas aģentūras (PA) padomes ārkārtes sēde, kādi ir Šķēles patiesie nodomi," sacīja Makarovs.

"Apliecinajās, ka mana atlaišana bija iepriekš sagatavota un premjers nebija iepazinies ar pilnsapulces dokumentiem," pastāstīja Makarovs.

Pēc Makarova teiktā, par to, ka Šķēle nav iepazinies ar pilnsapulces dokumentiem, liecina tas, ka Šķēle frakcijas sēdē nav spējis atbildēt, cikos notikusi pilnsapulce, kurā Makarovs pieņēma lēmumu uz laiku anulēt PA ģenerāldirektora Jāņa Nagļa paraksta tiesības un pilnvarot PA dokumentus parakstīt Viktoru Šadinovu.

Makarovs arī pauda viedokli, ka Šķēles iniciatīva samazināt PA valdes locekļu skaitu ir mēģinājums PA valdē "atstāt paklausīgus cilvēkus".

Savukārt premjers žurnālistiem sacīja, ka TB/LNNK deputātiem ir atbildējis uz visiem jautājumiem. Atbildot uz jautājumu, vai deputāti guva skaidras atbildes, Šķēle sacīja, ka "politikā ir tā - pat ja saprot, ne vienmēr saka, ka saprot".

Savukārt "tēvzemietis" Guntars Krasts žurnālistiem norādīja, ka arī jautājums par "Ave Lat Grupas" iegādi un pārdošanu joprojām ir aktuāls.

Krasts atzina, ka valdošā koalīcija pašreizējā sastāvā sevi ir izsmēlusi, taču viņš par uzticību valdībai balsos, strikti ņemot vērā frakcijas viedokli.

Jau ziņots, ka pirmdien notiek "tēvzemiešu" un Šķēles sarunas par turpmāko valdības darbu, kurās "tēvzemieši" cer saņemt atbildi par Makarova atlaišanu un precīzu skaidrojumu par "Ave Lat Grupas" pārdošanu.

Savā pirmdien izplatītajā paziņojumā Šķēle norādījis uz apstākļiem, kāpēc bijis spiests pieprasīt Makarova demisiju.

Pēc Šķēles domām, situācija, kas izveidojusies ap Privatizācijas aģentūru (PA), nav pieņemama.

"Jau vairākus mēnešus tiek dots pamats šaubīties par PA ģenerāldirektora statusu un pilnvarām. Situācija nonāca pat līdz tam, ka ekonomikas ministrs atņēma paraksta tiesības PA augstākajai amatpersonai," teikts paziņojumā.

Šķēle norāda, ka tā bijusi vistiešākā veidā ekonomikas ministra atbildība - nodrošināt raitu, sekmīgu un nepārtrauktu PA darbu. "Tā bija ekonomikas ministra atbildība sagatavot skatīšanai valdībā nepārprotamus, skaidrus un politiski profesionālus lēmumus un nodrošināt to, ka PA nepaliek bez vadības," saka Šķēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!