Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka ekspremjers Andris Šķēle palielinājis savu ietekmi valstī, neuzņemoties atbildību.
"Šķēle, saglabājot visus vecos instrumentus cīņā ar saviem konkurentiem, ir ieguvis veselu plejādi jaunu instrumentu," pirmdien preses konferencē pauda Lembergs.

Lembergs domā, ka "caur Ekonomikas ministriju Šķēle turpinās kontrolēt visu privatizāciju". Tā kā Ekonomikas ministrija gatavo valsts investīciju programmu, Šķēlem parādīšoties resursi, kurus "varēs pavirzīt uz vajadzīgajiem projektiem un novirzīt no tiem, kas nav savējie - no nedraugiem uz draugiem". Jaunais ekonomikas ministrs ir Šķēles partijas biedrs Aigars Kalvītis.

Kā līdzekļi cīņā pret konkurentiem Šķēlem kalpošot monopola uzraudzība, licencēšana, muita, valsts garantijas un citi.

Lembergs uzskata, ka Šķēle palielinājis savu ietekmi, neuzņemoties atbildību - "un visas blēdības, kuras tiks atklātas, gāzīsies uz "Latvijas Ceļa" valdību".

Mērs prognozē, ka arvien turpinās attīstīties "draugu kapitālisms ar saukli sadalīsim Latviju", turklāt tas vēl nostiprināsies valdībā.

"Skaidrs, ka šobrīd [premjeram] Andrim Bērziņam būs ļoti sarežģīti bremzēt šo Šķēles darbību valdības iekšienē, un to, vai viņš spēs slāpēt šo "draugu klapitālisma" attīstību, mēs laika gaitā redzēsim," teica Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!