Premjerministrs Andris Šķēle izsaka neizpratni un satraukumu par izveidojušos situāciju Latvijas Televīzijā (LTV) un tās lielo naudas iztrūkumu.
Šādu premjera viedokli par televīzijas izteikto lūgumu piešķirt papildu finansējumu BNS ceturtdien pauda viņa preses sekretārs Jurģis Liepnieks.

Pēc Šķēles domām, šādai situācijai, kad pēkšņi radies tik liels naudas trūkums, pirmajā brīdī var atrast tikai divus izskaidrojumus - vai nu ir bijusi "totāla nekompetence no iestādes vadītāja puses, plānojot budžetu", vai arī jāskatās vai nav radušās problēmas "kontekstā ar valsts un pašvaldību mantas un īpašuma izšķērdēšanu".

Liepnieks apliecināja, ka Šķēle nolēmis aktīvi interesēties par radušos problēmu, jo šāda situācija nav pieļaujama. Premjers mēģinās atrast laiku, lai tiktos ar cilvēkiem un pieprasītu materiālus par notiekošo televīzijā.

BNS jau ziņoja, ka aptuveni 50 LTV darbinieku un arī televīzijas ģenerāldirektors Rolands Tjarve atklātajā vēstulē Valsts prezidentei, deputātiem, premjeram trešdien lūdza papildu līdzekļus, pretējā gadījumā draudot pārtraukt raidīt vairākus raidījumus, arī ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!