Dažas dienas pirms paredzētā uzticības balsojuma premjerministrs Andris Šķēle izplatījis paziņojumu, kurā uzslavē savas valdības darbu un Latvijas ekonomisko rādītāju uzlabošanos.
Pirmdien ar valdības preses departamenta starpniecību izplatītajā paziņojumā Šķēle uzsvēris, ka valdošā koalīcija Latvijā ir stipra, lai gan asi diskutē par daudziem svarīgiem jautājumiem.

Paziņojumā pausta pārliecība - lai gan atsevišķus jautājumus valdībai vēl nav izdevies atrisināt tik veiksmīgi, kā visi to vēlētos, valdības enerģiskais un ātrais darbs nodrošina valsts tautsaimniecības augšupeju, nacionālā kopprodukta pieaugumu un visu ekonomisko rādītāju uzlabošanos.

"Mana pārliecība ir balstīta uz to, ka valdību vērtē pēc tā, vai valsts attīstās, vai arī valsts ekonomiskā un sociālā situācija kļūst sliktāka. Šai valdībai var pārmest daudz ko - var pārmest to, ka slikts izskaidrošanas darbs, var pārmest, ka lēmumi tiek pieņemti ļoti ātri, var pārmest, ka ir bijušas zināmas nesaskaņas un nedisciplinētība koalīcijā - taču nevar pārmest to, ka valdība slikti pildītu savu pamatuzdevumu - nodrošinātu ekonomisko augšupeju," teikts paziņojumā.

Šķēle norāda, ka Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas strauji atkopjas no Krievijas krīzes, vienīgā Baltijas valsts, kas pagājušo gadu ir beigusi ar augošu kopproduktu.

Tāpat valdībai izdevies glābt pensiju sistēmu no sabrukuma, izdevies pirmajiem kopš neatkarības atgūšanas kaut nedaudz palielināt skolotāju algas, izdevies saglabāt valsts kredītreitingu un atjaunot attiecības ar Starptautisko valūtas fondu.

Ceturtdien balsojums, pēc premjera domām, rādīs, vai politiķi ir par politisku nestabilitāti un jaunas valdības veidošanu tieši pirms Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas sanāksmes Rīgā, vai par darbu ekonomikas augšupejas virzienā.

"Es esmu pārliecināts, ka koalīcija demonstrē spēju domāt par valsti, pat ja mums ir kādas nesaskaņas, un esmu pārliecināts, ka valdība turpinās iesākto darbu," paziņo Šķēle.

Saistībā ar Makarova demisiju Šķēle paziņojis, ka situācija, kas ir izveidojusies ap Privatizācijas aģentūru (PA), nav pieņemama, jo ministrs nav spējis nodrošināt raitu, sekmīgu un nepārtrauktu PA darbu.

Jau ziņots, ka ceturtdien Saeima varētu skatīt sociāldemokrātu iesniegto lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu premjeram, izglītības un finansu ministriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!