Valdība turpinās pedagogu algu pakāpenisku palielināšanu - Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātā atalgojuma paaugstināšanas kārtība ir tikai pirmais pasākums.
Tā ceturtdien intervijā Latvijas Radio paziņoja premjers Andris Šķēle.

Šķēle pauda gandarījumu, ka skolotāju algu palielināšanas shēmai kopumā piekrīt arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība. Viņš pieļāva, ka arodbiedrībai būs priekšlikumi, kā šo kārtību uzlabot, taču atzina, ka pirmais nopietnais solis ir sperts.

"Šis ir pirmais solis, visnozīmīgākais solis, kas jebkad ir izdevies jebkurai valdībai - tik daudz naudas skolotāju atalgojumam nekad nav izdevies novirzīt. Jārēķinās ar to, ka mums būs vēl divi tādi soļi.. Šeit nedrīkst apstāties, jo tad mēs nevarēsim nekad sasniegt to, ko mēs gribam.. - kvalitatīvu izglītību un gandarītus, prestižu darbu strādājošus skolotājus," atzina premjers.

Šķēle piekrita - ja nav labi atalgotu skolotāju, jārēķinās, ka pēc kāda laika vispārējā skolotāju kvalifikācija pazemināsies, jo spējīgāki skolotāji meklēs labāk atalgotu darbu.

Tāpēc valdība darīs visu, lai turpinātu skolotāju algu palielināšanu, apliecināja Šķēle.

Viņš atgādināja, ka pēc skaitļiem, kas raksturo izglītības līmeni valstī, Latvija neatpaliek no Eiropas valstīm, lai gan ir rādītāji, kas Latvijā ir zemi - piemēram, skolēnu skaits uz vienu skolotāju.

"It kā esam visbagātākie, ja spējam strādāt ar vismazāko intensitāti..," skaidroja Šķēle, piebilstot, ka "tās ir lietas, ko mēs palabosim".

Viņš apliecināja, ka valdības svarīgākās jomas ir aizsardzība un izglītība, jo tieši šīs jomas ir būtiski svarīgas Latvijas virzībā uz starptautiskajām struktūrām, jo līdzās valsts fiziskajai aizsardzībai izglītība ir Latvijas un tās ekonomiskās telpas intelektuālā aizsardzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!