Tautas partija (TP) vēlas slēgt divpusēju vienošanos ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) un no šī sava priekšlikuma neplāno atkāpties, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja TP priekšsēdētājs Andris Šķēle.

TP vēlas ar premjeru noslēgt vienošanos par darbiem, kas jāveic, lai nodrošinātu Latvijas ekonomikas izaugsmi, starptautisko saistību izpildi, prognozējamu finanšu un nodokļu sistēmu un īstenotu pasākumus valsts pārvaldes uzlabošanai.

Šķēle uzsvēra, ka TP piekristu vārdu "vienošanās" aizstāt ar kādu citu vārdu, taču tā vēlas divpusēju vienošanos tieši ar premjeru kā koalīcijas vadītāju.

TP līderis atzina, ka viņam nebūtu iebildumu, ja vēlāk vienošanās dokumentam pievienotos arī citas partijas.

Šķēle arī uzsvēra, ka TP joprojām gaida Dombrovska atbildi par partijas izteikto priekšlikumu.

Kā jau ziņots, koalīcijas partijas noraidījušas TP priekšlikumu slēgt atsevišķu vienošanos starp TP un premjeru.

Šāda vienošanās neatbilst situācijai un nebūtu pieļaujama, šodien žurnālistiem sacīja "Pilsoniskās savienības" valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Arī premjers žurnālistiem sacīja, ka atsevišķa līguma slēgšana ar TP nebūtu koleģiāla attiecībā pret citiem koalīcijas partneriem un nebūtu tādēļ atbalstāma.

Kā ziņots, Valsts prezidents par situāciju valstī uz tikšanos aicinājis valdības partiju priekšsēdētājus. Šodien Zatlers tikās ar Šķēli un "Jaunā laika" vadītāju Solvitu Āboltiņu, bet ar pārējām koalīcijas partijām tikšanās notiks trešdien, 17.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!