Tagadējā valdība nekritīs, ja tās darbs tiks vērtēts pēc sasniegtajiem rezultātiem - valsts attīstības, svētdien intervijā Latvijas televīzijā pauda Ministru prezidents Andris Sķēle.
Viņš atzīmēja, ka pēc pagājušā gada pirmā pusgada, kad sākusi strādāt tagadējā valdība, pieaudzis nacionālais kopprodukts un citi ekonomiskie pamatrādītāji. Pieaugums vērojams pērnā gada otrajā pusgadā un šā gada pirmajos trīs mēnešos.

"Ja vērtējums ir pēc pazīmes, vai valsts attīstās, tad viss notiek labi," pauda Sķēle.

Līdzīgi Latvijas attīstību novērtējuši arī starptautiskie eksperti, sacīja premjers.

Savukārt Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga tiešraidē konstatēja, ka valsts ir nonākusi krīzes situācijā.

"Es vērtēju, ka ir vērojama krīze valdībā un koalīcijas partneru starpā. Tas destabilizē šo valdību un ir jau radījis negatīvas sekas mūsu tēlam ārzemēs," atzīmēja prezidente.

Viņa secināja, ka tagadējo trīs koalīcijas partneru starpā pašlaik nevalda tāda saskaņa, lai risinātu svarīgākās valsts problēmas. Īpaši aktuāls ir jautājums par lielu uzņēmumu privatizāciju un "Latvenergo" administrācijas problēmām.

Runājot par ekonomikas ministra Vladimira Makarova atbrīvošanas detaļām, Vīķe - Freiberga pauda, ka bijuši ļoti daudzi gadījumi, kad privatizācijas process novedis pie būtiska kaitējuma tautai un sabiedrībai.

"Ir notikusi ļoti ievērojama līdzekļu noplūde, un es varētu teikt, ka dažādos legālos vai puslegālos veidos no valsts līdzekļiem ir noplūdušas ļoti ievērojamas summas," paziņoja Vīķe - Freiberga.

Viņa pieminēja uzņēmumu privatizēšanu b\nesekmīgām firmām, kas bankrotē, nemaksā sociālo nodokli par darbiniekiem un citus maksājumus.

Savukārt premjers atzīmēja, ka privatizācija var minēt ļoti labus un arī ļoti sliktus piemērus. Šķēle kā izcilu atzīmēja "Liepājas metalurgu", kur tagad rūpnīca atdzimusi un ražo vairāk kā padomju laikos, bet kā sliktu uzņēmumu - "Toleram fiber".

Tomēr viņš kā nozīmīgu atzīmēja faktu, ka deviņuneatkarības gadu laikā Latvija panākusi, ka privātie uzņēmēji veido vairāk kā 70% no nacionālā kopprodukta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!