Premjeram Andrim Šķēlem kārtējo reizi gadījusies ķibele ar aviotransportu - lidmašīna, ar kuru premjers bija paredzējis doties uz Eiropas Savienības galotņu sanāksmi Helsinkos, aizkavējusies gandrīz par stundu.
Šķēles padomnieks Uģis Salna BNS pastāstīja, ka no Saeimas, kur premjers piedalījās plenārsēdē, bija paredzēts izbraukt plkst. 10.40, lai dotos uz lidostu un plkst. 11.20 izlidotu uz Helsinkiem. Tomēr pēc tam, kad saņemta ziņa par aviokompānijas "Finnair" lidmašīnas aizkavēšanos, izbraukšana pārcelta par stundu.

Plkst. 11.55 premjera padomnieks ārlietu jautājumos Aivars Groza, kurš pavada Šķēli šajā braucienā, ziņojis Salnam no lidostas, ka abi ar premjeru sēžot autobusiņā, kas ved uz lidmašīnas trapu, tāpēc cerams, ka citas kļūmes vairs neatgadīsies.

Salna ar izteica cerību, ka premjera bagāža lidojuma laikā "nenoklīdīs", jo nav paredzēta pārsēšanās.

Jau iepriekš premjers ir žēlojies, ka viņam pastāvīgi gadoties dažādas ķibeles ar lidaparātiem. Piemēram, braucot uz EDSO valstu vadītāju sanāksmi Stambulā premjers aizkavējies Kopenhāgenas lidostā, jo tehnisku iemeslu dēļ tika atcelts lidmašīnas reiss. Tādēļ uz Turcijas galvaspilsētu viņam bija jādodas caur Frankfurti, lai arī tas nebija iepriekš plānots, un tur arī jānakšņo.

Savukārt mājupceļā no Stambulas Šķēlem pazudusi bagāža.

Dodoties nākamajā ārvalstu vizītē uz Franciju, divu stundu aizķeršanās gadījusies Kopenhāgenā, savukārt atpakaļceļā atkal nokavēta pusstunda. "Es neesmu māņticīgs, vispār neesmu, bet kaut kas nav labi," atzina valdības vadītājs.

Pēc atgriešanās no iepriekšējās vizītes Francijā Šķēle pat pieļāva, ka uz Helsinkiem brauks ar prāmi, tomēr nepiemēroto laika apstākļu, kā arī laika trūkuma dēļ šī iecere netika īstenota.

Jāatzīmē gan, ka arī dodoties uz Helsinkiem ar lidmašīnu Šķēle, iespējams, nokavēs pirmo ieplānoto tikšanos. Līdztekus ES saietam Helsinkos viņš bija plānojis piedalīties arī Eiropas Tautas partijas konferencē un plkst. 13 bija paredzētas pusdienas kopā ar citu Eiropas valstu tautas partiju pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!