Šonedēļ Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Valkas rajona pārvaldē kāds patērētājs iesniedzis celofāna iepakojumu ar šķeltajiem zirņiem, kuros bijusi mumifiscējusies jeb sakaltusi pele.
Kā žurnālistiem teica PVD Valkas pārvaldes pārtikas inspektore Liāna Brante, šķeltie zirņi iesaiņoti zemnieku saimniecībā "Pīlādži-6". Pele, iespējams, zirņos iekļuvusi pirms to fasēšanas un sakaltēta tehnoloģiskajā procesā, pieļāva PVD Valkas pārvaldes inspektore.

Tā kā minētā zemnieku saimniecība, kas iesaiņojusi šos zirņus, atrodas Liepājā, tad PVD Valkas pārvalde par šo gadījumu informējusi Liepājas kolēģus un lūgusi sniegt atbildi. Šķelto zirņu iepakojums ar tajā atrasto peli kā pierādījums glabājas PVD Valkas pārvaldē.

PVD Liepājas pārvaldes vadītājs Zigurds Kārkliņš aģentūru LETA informēja, ka saņēmis kolēģu ziņojumu, un norādīja, ka pirmdien dosies pārbaudē uz uzņēmumu, lai noskaidrotu apstākļus.

Zemnieku saimniecības "Pīlādži-6" direktore, kura nevēlējās atklāt savu vārdu, sacīja, ka uzņēmums nodarbojas tikai ar šķelto zirņu fasēšanu, kas tiek iepirkti no citiem uzņēmumiem.

Par minēto gadījumu uzņēmuma vadītāja uzzinājusi no reģionālā laikraksta "Ziemeļlatvija". Šis gadījums "Pīlādžu-6" direktorei šķita aizdomīgs, jo neviens šo fasēto šķelto zirņu paciņu noslēgtu nav redzējis, tikai jau atvērtā veidā. "Ideāls veids, kā izrīkoties ar konkurentu," sacīja uzņēmuma vadītāja.

Uzņēmuma vadītāja sacīja, ka uzņēmums par produkcijas kvalitāti ļoti rūpējas un šis gadījums noteikti "metīs ēnu" uz uzņēmuma produkciju un ietekmēs zemnieku saimniecības produkcijas tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!