Foto: F64

"10" gala vērtējumā pensionētā Jelgavas Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Līvija Rāte savā 42 gadus ilgajā skolotājas karjerā vidusskolas beidzējam izlikusi vien aptuveni četras reizes. Vienu no šiem desmitniekiem saņēma partijas "Progresīvie" izvirzītā prezidenta amata kandidāte Elīna Pinto. Par kandidātes lielāko mīnusu visbiežāk tiek piesaukta viņas neatpazīstamība – paziņas un sadarbības partneri viņu slavē, bet tie, kuri nepazīst, nevar arī kritizēt.


Vidusskolas gados Elīna saņēma stipendiju, kas ļāva vienu mācību gadu vidusskolas posmā pavadīt ASV. Pēc šī brauciena viņā bijis manāms citas kultūras un sociālās telpas nospiedums, atminas viņas paralēlās klases skolas biedrs, Latvijas Universitātes (LU) pētnieks Mārtiņš Kaprāns. "Varēja just brīvību uzvedībā. Tajā laikā gan visi uzvedās diezgan atvērti, varbūt pat izaicinoši. Varēja redzēt, ka viņa publiskajā telpā atļāvās būt drosmīgāka. Arī uzvedībā, arī ģērbšanās manierē, es pieļauju. (..) Viņai bija tādi super gari rudi mati. Tolaik bija tāds hipiju kultūras atdzimšanas, pēc-"Nirvanas" laiks," viņš stāsta.

Cik lielā mērā Pinto politiskā nostāja sakrīt ar partijas viedokli, kura viņu virzīja prezidenta amatam?Viņa Pati zināmā mērā no partijas norobežojas, piemēram, profila aprakstā "Twitter" viņa sevi piesaka kā "neatkarīgu kandidāti Valsts prezidenta vēlēšanām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!