Foto: LETA

Kuldīgas pamatskolas Basu filiālē nākamajā mācību gadā tiks atvērta 1. un 2.klase, lai arī tajās būs tikai katrā pa vienam audzēknim. Tādu lēmumu pieņēmusi Kuldīgas novada dome, lai nodrošinātu mazākajiem skolēniem iespēju mācīties tuvāk viņu dzīvesvietai, informēja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Kuldīgas novada dome izskatījusi jautājumu par mācību procesa organizēšanu Kuldīgas pamatskolas Basu filiālē nākamajā mācību gadā un nolēmusi tajā tomēr atvērt pirmās divas klases, piešķirot finansējumu no pašvaldības budžeta pedagoga likmes nodrošināšanai.

Tāpat, lai kvalitatīvi veiktu izglītojamo sagatavošanu eksāmeniem, dome atļāva nākamajā gadā neapvienot 9.klasi, kurā ir pieci audzēkņi.

"Pašvaldības motivācija, nodrošinot Basu filiāles darbu, ir sniegt iespēju tieši mazākajiem bērniem mācīties skolā tuvāk viņu dzīvesvietai," atzina Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam"), uzsverot, ka nevar piekrist Kuldīgas pamatskolas priekšlikumam nākamajā mācību gadā Basu filiālē pirmās divas klases neatvērt.

Saskaņā ar prognozi no 2015.gada 1.septembra Kuldīgas pamatskolas Basu filiālē no 1. līdz 9.klasei mācīsies 36 audzēkņi. Skolā turpinās darboties internāts.

Kuldīgas pamatskolas Basu filiāle izvietota vēsturiskajā Biržu muižā 18 kilometru attālumā no Kuldīgas. Skola ir suitu kultūrtelpas sastāvdaļa, tajā darbojas folkloras ansamblis "Krētainie suiti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!