Foto: LETA

Ludzas novada iedzīvotāja Jāņa Sjakstes māja šonedēļ divas reizes kļuvusi par patvērumu nelegālajiem robežpārkāpējiem – viņi ielauzušies namā, izsituši logu piemēslojuši, kā arī "paviesojušies pie bitēm, izņēmuši un ēduši medu", piektdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Sjakste dzīvo Ludzas novada Nirzas ciemā, bet pāris kilometrus tālāk viņam pieder lauku māja – apmēram 25 kilometrus no robežas ar Baltkrieviju, vēsta LTV.

To, ka Jāņa īpašumā kāds ielauzies, pamanījusi kaimiņiene – viņa māsa. Aizdomas radušās, jo ceļa malā netālu no mājas pamanīti un vēlāk aizturēti nelegālie migranti.

"Durvis izlauztas, logs izsists, ar tualetes papīru piemētāts viss pagalms, zāle. Un kas vēl – ielīduši pie bitēm, izņēmuši, ēduši medu. Istabā arī viss kā cūku kūtī atstāts," LTV stāstījis Jānis.

Jānis apskatījis postu, īpašumu aizslēdzis un devies prom. Neko nav kārtojis. "Bet šodien no rīta atkal tur vesela grupa – astoņi cilvēki. Atkal māja uzlauzta. Aizturēja viņus, aizveda robežsardze," LTV teica mājas īpašnieks.

Valsts robežsardzes (VRS) Daugavpils pārvaldes pārstāvis Vladimirs Šersts LTV sacīja, ka šādi gadījumi neesot bieži.

"Tie ir atsevišķi gadījumi. Ja mēs runājam par robežsardzes rīcību, uzreiz tiek norīkotas atsevišķas amatpersonas, lai brauktu uz vietas un pārbaudītu informāciju," viņš teica LTV.

Turklāt pamestām mājām pierobežā robežsardze pievēršot pastiprinātu uzmanību. Jānis pieļauj, ka uz viņa mājām nelegālos robežas šķērsotājus atveduši pārvadātāji.

LTV ziņo, ka aizvadītajā diennaktī novērsti 122 mēģinājumi nelegāli iekļūt Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!