Foto: DELFI
Lai arī sākotnēji Valsts izglītības un satura centrs (VISC) atzinis, ka neprecīzi izsūtītu rezultātu aprēķināšanas tabulu dēļ jāpārvērtē devīto klašu angļu valodas eksāmena rezultāti, tā kā aprēķinu tabulas ir vienādas, skolām būs jāpārvērtē arī citu devīto klašu svešvalodu eksāmenu rezultāti, atzina vairākas izglītības iestādes.

VISC ceturtdien informēja, ka skolām būs jāpārvērtē tikai devīto klašu angļu valodas eksāmena rezultāti.

Rīgas 64.vidusskolas direktores vietniece Evita Paure aģentūrai BNS pastāstīja, ka eksāmena rezultātu aprēķināšanas tabulas visiem svešvalodu eksāmeniem ir vienādas, līdz ar to skolām jāpārvērtē ne tikai angļu valodas eksāmena, bet arī krievu valodas eksāmena rezultāti. "Bērniem rezultāti krievu valodā jau bija pateikti," piebilda Paure.

Viņa arī informēja, ka pagaidām vēl nav pabeigta devīto klašu svešvalodu eksāmenu rezultātu pārvērtēšana.

Arī Ogres 1.vidusskolas direktores vietniece Anda Priede aģentūrai BNS apstiprināja, ka skolai jāpārvērtē visi devīto klašu svešvalodu eksāmenu rezultāti. "Mēs jau rezultātus bijām izziņojuši, kad pienāca informācija, ka vērtēšanas tabula ir neprecīza," paskaidroja Priede.

Vēl arī Brocēnu vidusskolas direktora vietniece Olita Ļitvinova aģentūrai BNS apliecināja, ka arī Brocēnu vidusskolai pēc otrdien notikušā krievu valodas eksāmena atnākušas jaunas vērtēšanas tabulas, līdz ar to skolēniem mainījies eksāmena vērtējums. Arī šajā skolā bērniem jau bija izziņotas atzīmes.

Jau vēstīts, ka saistībā ar neprecīzi izsūtītām vērtēšanas tabulām skolām jāpārvērtē devīto klašu angļu valodas eksāmena rezultāti. Saistībā ar pieļautajām kļūdām ierosināta disciplinārlieta pret VISC Valsts pārbaudījumu departamenta direktori Ingrīdu Kamarūti.

Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā Kamarūtes pienākumus pildīs VSIC vadītāja Gunta Vasiļevska vietniece Agra Bērziņa.

Šis gan nav vienīgais starpgadījums, kas noticis šogad skolēnu pārbaudes darbu laikā.

Milzīgu rezonansi guvis arī uzdevumu izkārtojums angļu valodas eksāmenā 12.klasei, proti, otrais un trešais uzdevums bija samainīti vietām, taču atbilžu lapā uzdevumu atbilžu laukumu izvietojums netika mainīts. Trešais uzdevums aizņēmis divas lappuses, tāpēc ticis samainīts vietām ar otro uzdevumu, lai izvairītos no tā, ka skolēniem bieži jāšķirsta uzdevumu lappuses.

Minētā iemesla dēļ bijis daudz svītrojumu un labojumu eksāmena atbildēs, savukārt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti šīs kļūdas dēļ aicināja izvērtēt Kamarūtes atbilstību amatam.

Arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājai Laumai Sīkai plašāk izvērtēt VISC amatpersonu atbildību valsts pārbaudes darbu satura sagatavošanas procesā, lai nepieciešamības gadījumā ierosinātu disciplinārlietu.

Par eksāmenu sagatavošanu atbildīgā amatpersona, kas minēta VISC ziņojumā, amatu jau ir atstājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!