Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts saņēmis kāda Ziemeļvalstu ģimnāzijas audzēkņa tēva iesniegumu, kurā pausts sašutums par tā dēvētajiem iesvētību pasākumiem.
Vēstulē bērnu un ģimenes lietu ministram Ainaram Baštikam (Latvijas Pirmā partija) skolēna tēvs norāda, ka pasākums ir līdzīgs jau labi zināmajiem pasākumiem armijā vai arī dažās augstākajās mācību iestādēs.

"Pasākumā izlaiduma klašu audzēkņi vienkārši pazemo, ņirgājas un dažādām savādākām fiziskām un psiholoģiskām metodēm ietekmē vidusskolas 10.klases jaunos skolniekus. Pasākumā bērni tiek spārdīti, aplieti ar krāsām un aukstu ūdeni, viņiem tiek sabojātas drēbes, un viņi ir spiesti dot pilnīgi nejēdzīgus, melīgus zvērestus, kas nenoliedzami atstās neizdzēšamas sekas visā viņu turpmākajā dzīvē", teikts skolēna tēva vēstulē.

Šis tēvs arī norāda, ka jau pirms paredzētā pasākuma "notiek iebiedēšanas kampaņa no vecāko klašu skolniekiem, ko atbalsta arī skolas vadība un skolotāji".

Sekretariāta Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Rita Pavlova norādīja, ka sekretariāta pārstāvji skolā veiks pārbaudi. Tāpat ar anonīmu anketu palīdzību aptaujās vidusskolēnus, lai noskaidrotu, kā audzēkņi vērtē skolas ārpusstundu pasākumus un uzzinātu viņu attieksmi pret alkohola lietošanu tajos.

Savukārt pārbaudē Krustpils pamatskolā bērnu un ģimenes lietu sekretariāta speciālisti secinājuši, ka pamatskolā nenotiek skolēnu diskriminācija pēc tautības, tomēr skolā bijuši atsevišķi gadījumi, kad skolēni viens otru izsmej un pazemo tautības dēļ. Atsevišķos gadījumos tautība ir bijis iemesls konfliktiem ar citiem skolēniem un skolotājiem, informēja Pavlova.

Sekretariāts lūdzis izvērtēt šos faktus Krustpils pamatskolas vadībai un veikt atbilstošus pasākumus starpnacionālās sapratnes un iecietības nostiprināšanai, kā arī informēt sekretariātu par veiktajiem pasākumiem līdz šā gada 3.decembrim.

Pamatojoties uz saņemto Krustpils pamatskolas audzēkņu vecāku iesniegumu, kurā minēti vairāki bērnu tiesību pārkāpumi, sekretariāta pārstāvji veica atkārtotu pārbaudi Krustpils pamatskolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!