Foto: Shutterstock

Liepājas skolu gatavība nākamnedēļ atsākt klātienes mācības 1. un 2. klasēs kopumā vērtējama kā augsta, tomēr pašvaldība vēl aizvien nav saņēmusi divas trešdaļas skolēniem paredzēto masku no Veselības ministrijas (VM) un aktuāla problēma ir arī datoru trūkums, intervijā "Rietumu radio" atklāja Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis (LRA).

"Šobrīd esam saņēmuši 5000 masku pedagogiem un 5000 masku skolēniem," sacīja Vilnītis, norādot, ka saņemtais apjoms ir viena trešdaļa no VM solītā. "Vienošanās paredzēja sešas maskas katram skolēnam, taču esam saņēmuši vien divas."

Liepājas mērs uzsver, ka pašvaldībai trūkst 10 000 masku bērniem, turklāt tās nav parastas maskas, bet gan tieši bērniem izstrādātas un pielāgotas gan pēc izmēra, gan lietošanas ērtībām.

Arī datoru skaits joprojām ir nepietiekams, sacīja Vilnītis.

"Ar visu to, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir palīdzējusi, arī skolas izmantojušas savus resursus, kā arī pašvaldība iegādājusies jaunus datorus, to skaits joprojām ir nepietiekams," atzina Liepājas mērs.

Viņš arī atklāja, ka pašvaldība tuvākajās nedēļās gaida vēl vienu datoru piegādi no IZM.

Konkrētu skaitli, cik datoru trūkst, Vilnītis nenosauca, uzsverot, ka šis lielums ir mainīgs, taču runa esot par vairākiem simtiem.

Izaicinājums ir arī skolēnu ēdināšana, sacīja Vilnītis. "Jādomā, kā mēs ēdināsim nevis visus, bet tikai šīs divas klases. Ēdinātājam tas ir pietiekami liels izaicinājums, jo jādarbina virtuve, atkal jāpieņem darbā pavāri, līdz ar to vairs arī nebūs iespējas saņemt dīkstāves pabalstu," sacīja Vilnītis.

Viņš gan pauda pārliecību, ka Liepājas skolu gatavība vērtējama kā augsta - jau mācību gada sākumā Liepājas Izglītības pārvalde izstrādājusi vadlīnijas, kā strādāt dažādos apstākļos, un šobrīd tās ir pārstrādātas un pielāgotas jaunajiem apstākļiem.

"Prasības ir konkrētas un izteiktas, un katra skola ir sagatavojusi savu plānu, kā klātienes mācības realizēt," viņš sacīja.

Kā vēstīts, no pirmdienas, 8.februāra, mācības klātienē atsāks 1.-2.klašu skolēni, iepriekš žurnālistiem pavēstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa stāstīja, ka valdība vienojās par pašu jaunāko sākumskolēnu atgriešanos mācībās klātienē, jo viņu sagatavotība mācīties patstāvīgi ir viszemākā. Pēc ministres teiktā, šo skolēnu "drošības komplekts" būs dezinfekcija, vēdināšana, sejas maskas un distance.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!