Foto: DELFI Aculiecinieks
Garā rinda pie Nodarbinātības Valsts aģentūras (NVA) ēkas Jēzusbaznīcas ielā 11 rosinājusi kādu "Delfi" aculiecinieku ķerties pie fotokameras, taču pašā iestādē par apmeklējumu nebrīnās – rinda saistīta ar sezonalitāti, un rindā stāvētāji pārsvarā ir sezonas darbinieki.

"Skolēnu vasaras brīvlaikam sākoties, ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem vairākās Rīgas mācību iestādēs beidzās darba attiecības, un jūnija pirmajā dienā šo ēdināšanas uzņēmumu darbinieki ieradās NVA Rīgas reģionālajā filiālē bezdarbnieka statusa reģistrācijai," šādu atbildi sniedza NVA sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ap pusdienlaiku rindā gaidītāju skaits jau bija samazinājies, un NVA Rīgas reģionālajā filiālē klienti tiekot apkalpoti ierastajā režīmā. Rindā uz reģistrāciju bezdarbnieka statusam pulksten 11.30 bija kopumā ap 25 cilvēkiem.

Klientu ērtībai, lai ietaupītu laiku, NVA arī iesaka bezdarbnieka vai darba meklētāja statusam pieteikties elektroniski. Tāpat arī atgādina, ka klienti, kas vēlas reģistrēties bezdarbnieka vai darba meklētāja statusam Rīgā, pieteikumus var iesniegt trīs Rīgas klientu apkalpošanas vietās: E. Smiļģa ielā, Talejas ielā un Jēzusbaznīcas ielā 11.

NVA arī norāda, ka rudens beigās un ziemas sākumā savukārt reģistrējas vasaras un rudens sezonas darbu veicēji. Pērn, piemēram, NVA kā bezdarbnieki decembrī bija reģistrējušies citur neklasificēti strādnieki, lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu, mehānismu un iekārtu operatori, ēku būvniecības strādnieki, biroju, viesnīcu un citu telpu apkopēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!