Sestdien, 22. Decembrī, Ziemassvētku tirdziņā Līvu laukumā pirmo tikšanos ar pircējiem piedzīvoja 38 "Junior Achievement – Latvija" (JAL) skolēnu mācību firmas no Jelgavas, Cēsīm, Rīgas, Valmieras, Limbažiem, Valmieras, Dobeles, Madonas, Jēkabpils, Kuldīgas un Iecavas, portālu "Delfi" informēja JAL pārstāvji.
Tirdziņā Līvu laukumā, kā arī līdzīgos Ziemassvētku tirdziņos Cēsīs, Jelgavā, Talsos un Madonā decembrī kopumā piedalījās vairāk kā 100 skolēnu mācību firmas, pircējiem piedāvājot daudzveidīgas, pašu gatavotas un sarūpētas svētku dāvanas.

"Lielākajai daļai mācību firmu šie tirdziņi ir pirmā satikšanās ar pircējiem un iespēja gan nopelnīt, gan atklāt sava uzņēmuma nepilnības, un kas pats svarīgākais, no kļūdām mācīties un attīstīt savas uzņēmējspējas", norāda JAL izpilddirektore Laila Kundziņa.

Skolēnu mācību firma ir mācību nolūkos dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar reālu uzņēmējdarbību – ražo preces vai sniedz pakalpojumus, veic firmas finanšu analīzi un grāmatvedību, mācās iekarot tirgu un nopelnīt, kā arī pārbauda savas spējas vadīt un darboties komandā. Pieredze, ko jaunieši gūst, vadot mācību uzņēmumu, ir spēcīgs pamats, lai domātu par sava biznesa uzsākšanu nākotnē.

"Junior Achievement – Latvija" ir sabiedriskā labuma organizācija un biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās ar 16 gadu pieredzi. Sadarbībā ar SEB Unibanku, Microsoft Latvia, DEAC, LID un Zvejnieka fondu JAL piedāvā daudzveidīgu biznesa izglītības servisu un praktiskās darbības pieredzi skolēniem visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!