Foto: F64
Nepietiekama skolēnu skaita dēļ no 1. septembra nolemts slēgt V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas sākumskolas klases Padurē un pirmsskolas izglītības grupu Ventspils ielā 16, Kuldīgā, liecina Kuldīgas novada domes lēmums.

Patlaban Padurē no 1. līdz 4. klasei mācās 12 skolēni, 5. un 6. klasē skolēnu nav. Prognozes par nākamo mācību gadu liecinājušas, ka daļa no potenciālajiem pirmklasniekiem ir izvēlējušies skolas pilsētā, Padurē skolas gaitas 1. klasē, iespējams, sāks tikai divi skolēni.

V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktore Jana Jansone iesniegumā norādījusi, ka nav iespējams šādam skolēnu skaitam nodrošināt kvalitatīvu izglītības procesu gan no pedagogu nodrošinājuma viedokļa, gan arī no finanšu resursu pieejamības un izmantošanas viedokļa.

Savukārt pirmsskolas programmas īstenošanas adresē Ventspils ielā 16, Kuldīgā, jaunajā mācību gadā varētu būt tikai pieci audzēkņi apvienotajā piecgadīgo un sešgadīgo bērnu grupā. Skolas direktore lūgusi pašvaldību rast iespēju šiem audzēkņiem nodrošināt citu mācību iestādi no 2019. gada 1. septembra.

Kuldīgas novada domes deputāti vienbalsīgi atbalstīja lēmumu slēgt V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas sākumskolas klases Padurē un pirmsskolas izglītības grupu Ventspils ielā 16, Kuldīgā.

Deputāti uzdevuši V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktorei laikus informēt bērnu vecākus par lēmumu un līdz 10. jūnijam iesniegt informāciju Kuldīgas novada pašvaldības Izglītības nodaļā par bērnu vecāku izvēlētajām izglītības iestādēm, kur viņi turpinās mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!