Aptuveni 80 skolotāju ceturtdienas rītā pulcējušies piketā pie Saeimas, lai aicinātu parlamentu pildīt izglītības likumu un paredzētajā grafikā paaugstināt algas.
Skolotāji tur rokās plakātus "Pacieties, pedagog! Debesīs labāki būs!", "Taupot izglītībai, maksāsim par muļķību" un tamlīdzīgi.

Piketa dalībnieki BNS pauda, ka tomēr cer - iecerētais streiks dos gaidīto rezultātu un skolotāju algām piešķirs papildu līdzekļus.

Savukārt Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča žurnālistiem sacīja, ka pagaidām nevēlas nosaukt iespējamo kompromisa summu, kas ļautu apturēt streiku. Tomēr viņa ļoti cer uz 25.novembrī paredzētajām sarunām ar premjeru un Valsts prezidenti.

Harbacevičas rīcībā esot informācija, ka tiek gatavota vienošanās ar Starptautisko valūtas fondu, kas paredz iesaldēt budžeta iestāžu darbinieku algas. Tas liekot viņai secināt, ka arī skolotājiem gada beigās varētu iesaldēt algas. Tomēr informācija neesot simtprocentīgi droša, tādēļ viņa vēlas noskaidrot to gan pie premjera, gan prezidentes.

"Lai viņi runā skaidru valodu," teica Harbaceviča.

BNS jau ziņoja, ka memorandā ar SVF viens no punktiem ir Latvijas valdības apņemšanās strauji nepalielināt budžeta iestāžu darbinieku algas, lai neradītu deficītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!