Septembrī skolotāji nesaņems Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) solītās aptuveni 10 latu lielās algu piemaksas, jo ir atceltas vairākas plānotās izglītības reformas.
Ministrija sola, ka piemaksas tiks piešķirtas, taču tās būs mazākas nekā plānots.

Iesākot skolotāju algu reformu, ministrs informēja sabiedrību par plāniem, kas paredz skolotāju algu pielikumu sākot no septembra. Tomēr šīs piemaksas bija plānots piemaksāt, ja tiek veiktas visas izglītības reformas, tajā skaitā arī mācību gada pagarināšana, skaidroja ministrijas Finansu departamenta vadītāja Anita Zandovska.

Tā kā mācību gada pagarināšana nākamajā mācību gadā ir atlikta, tad līdzekļu ekonomija samazināsies. Tādējādi ministrijai būs jāveic citi aprēķini par skolotāju algu pielikumu, sacīja Zandovska.

Viņa informēja, ka ministrs vēl nav uzdevis veikt šādus aprēķinus. Zandovska nevarēja arī pateikt, no kurienes tiks iegūti līdzekļi skolotāju algu piemaksām.

Ministra preses sekretāre pastāstīja, ka IZM līdz maijam iesniegs Finansu ministrijā aprēķinus par reformu ekonomiju, kuros būs norādīti arī finansu avoti un apjoms.

Jau vairākkārt ziņots, ka radušās lielas domstarpības par skolotāju algu piemaksām jau martā. IZM atzinusi pieļautās kļūdas aprēķinos un notiek arī Finansu departamenta darbinieku rīcības novērtēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!