Foto: LETA

Skolotāji, sociālie darbinieki, pašnodarbinātie, uzņēmēji, bijušās un esošas amatpersonas – deputāta Alda Gobzema vadītā partija "Katram un katrai" (KuK) iesniegusi Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) sarakstu ar saviem kandidātiem 14. Saeimas vēlēšanās.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Gobzems ir KuK premjera amata kandidāts. Tāpt viņš ir partijas līderis Rīgas sarakstā. Galvaspilsētas sarakstā ar otro numuru kandidē SIA "FF" valdes loceklis Jānis Ronis, bet trešo SIA "J.A. Lejas" valdes loceklis Aivars Strakšas.

Partijas Rīgas sarakstā iekļauti bijušais diplomāts Rūdolfs Brēmanis, SIA "Hanzas Ceļinieks" valdes priekšsēdētājs Jevgēnijs Čepurko, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, Veselības ministrijas Resursu un īpašumu pārvaldības nodaļas vecākais eksperts Ģirts Kuprijanovs u.c.

Partijas līdere Vidzemes sarakstā ir savulaik no partijas "KPV LV" 13. Saeimā ievēlētā deputāte Karina Sprūde, ar otro numuru kandidē bijušais Saeimas deputāts un Rīgas mērs Andris Ārgalis, bet trešo – bijusī Valsts zemes dienesta vadītāja Solvita Zvidriņa. Šajā sarakstā iekļauts arī SIA "DG projects" valdes loceklis Dainis Grabovskis u.c.

KuK līderis Kurzemē ir SIA "Hekto development" valdes priekšsēdētājs Agris Freifalts. Ar otro numuru kandidē pašnodarbinātā Lāsma Skrābe, bet trešo – valsts sociālā aprūpes centra "Kurzeme" aprūpētāja Aiva Daukša.

Zemgalē partija ar pirmo numuru izvirzījusi AS "Gaso" gāzapgādes drošības departamenta vadītāju Raimondu Lazdiņu, ar otro numuru skolotāju Ingu Lūci, bet trešo – SIA "Circle K Business Centre" kredīta speciālisti Aiju Strungu-Raudi.

KuK līderis Latgalē ir Daugavpils pilsētas pašvaldības deputāts Igors Prelatovs, ar otro kārtas numuru kandidē Rudzātu vidusskola pulciņa vadītāja Diāna Gribonika, bet trešo – SIA "Baltcom" pārdošanas speciāliste Jūlija Ligalova. Šajā sarakstā iekļauts arī bijušais deputāts Jānis Klaužs u.c.

14. Saeimas vēlēšanās no KuK kandidēs kopumā 115 cilvēki, no kuriem 60,9% ir vīrieši, bet 39,1% – sieviete. Kandidātu vidējais vecums ir 44 gadi. Jaunākais kandidāts ir 21 gadu vecs, bet vecākais – 70 gadu vecs. 69,6 kandidātu ir ar augstāko izglītību, bet 28,7% – ar vidējo izglītību.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktais pētījums liecina, ka jūnijā par KuK balsotu 2,4% balsstiesīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!