Foto: Shutterstock
Skolotāju un atbalsta personāla individuālo konsultāciju apmaksai mācību satura apguvei Covid-19 pandēmijas laikā plāno novirzīt 12 301 136 eiro, ceturtdien lēmusi finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa.

Minētais finansējums paredzēts atbalstam diviem mēnešiem, lai nodrošinātu piemaksas skolotājiem un atbalsta personālam, tostarp vispārējās izglītības iestāžu skolotājiem un atbalsta personālam, kā arī profesionālās izglītības iestāžu vispārizglītojošo mācību priekšmetu skolotājiem, kas sagatavo izglītojamos valsts pārbaudes darbiem.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aplēsēm, uz atbalstu varētu pretendēt 21 429 skolotāji, kas sniedz individuālas konsultācijas obligātā mācību satura apguvei skolēniem, kuri ir pakļauti priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riskam dažādu iemeslu dēļ, 12.klases skolēniem vispārizglītojošās skolās, bet profesionālajā izglītībā - skolotājiem, kuri sagatavo izglītojamos valsts pārbaudes darbu kārtošanai 2021.gada pavasarī.

Darba grupa konceptuāli atbalstīja šo IZM priekšlikumu, kas tiks gatavots izskatīšanai Ministru kabinetā.

Jau ziņots, ka no 2020. gada 9. novembra līdz 6. aprīlim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija ar mērķi mazināt Covid-19 izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā ieviesta virkne ierobežojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!