Pedagogu algu palielinājumam nākamā gada budžetā netiks piešķirti papildu līdzekļi jau līdz šim atrastajiem 8,24 miljoniem latu, pēc tikšanās ar pedagogu arodbiedrības pārstāvjiem piektdien paziņoja premjers Andris Šķēle.
Viņam sarunās nav radies iespaids, ka plānotais pedagogu streiks tiks atcelts. Šķēle pauda, ka tas nav pareizākais un konstruktīvākais risinājuma ceļš. Arī pedagogu arodbiedrības pārstāve Astrīda Harbaceviča presei teica, ka sarunas beigušās bez kompromisa.

BNS jau ziņoja, ka šais sarunās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) cerēja rast kompromisu par algām, lai varētu atteikties no streika.

LIZDA priekšsēdētāja Harbaceviča pēc tikšanās ar premjeru un ministri Silvu Goldi sacīja, ka ir ļoti maz cerību uz streika atcelšanu. Viņai tikšanās "izraisījusi smaidu", jo sarunas bijušas "tālu no tā, ko mēs varējām sagaidīt no loģiski domājošas valdības".

LIZDA Šķēlem piedāvājusi parakstīt vienošanos, kurā iekļautas streika prasības, bet premjers atteicies. Tāpat atteikusies arī Golde, aizbildinoties, ka tas būtu jādara jaunajam izglītības ministram.

"Mēs bijām bezgala gatavi kompromisiem, taču tie netika panākti," teica Harbaceviča.

Viņa pauda izbrīnu, ka valdība atteikusies parakstīt pat tās vienošanās, kuras tika panāktas ar pirmsstreika izlīgšanas komisiju. Toreiz - novembra sākumā - tika panākta vienošanās par mērķdotācijām no valsts budžeta pirmsskolas pedagogu darba samaksai un piecus un sešus gadus vecu bērnu obligātai sagatavošanai skolai.

"Tas ir dīvani, ka valdība atsakās atbalstīt pat tik nelielas garantijas," kuras panāktas iepriekš ar izlīgšanas komisiju, sacīja Harbaceviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!