Lai paplašinātu latviskās zināšanas, veicinātu kopības izjūtu un stiprinātu latviskās ģimenes, svētdien, 30.jūnijā, Kuldīgas rajona Skrundas arodvidusskolā atklās pasaules latviešu ģimeņu 3x3 nometni, informēja nometnes vadītāja Daiga Bitiniece.
Nometnes atklāšanā piedalīsies Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) izglītības padomes priekšsēde Līga Ruperte, Kuldīgas rajona padomes priekšsēdis Tālvaldis Bergmanis, 7.Saeimas deputāti Kristiāna Lībane, Guntis Dambergs u.c.

Nometnē piedalīsies 340 dalībnieki un apmēram 60 lektori no septiņām valstīm: Latvijas, Krievijas, ASV, Kanādas, Zviedrijas, Vācijas, Austrālijas. Nometni vadīs kuldīdznieki Daiga un Aldis Bitinieki.

Bez latviskajām, tautiskajām vērtībām nometnē tiks pētīta mūsu tautas vēsture un iepazīšanās ar novadu. Nometnes dalībnieki iepazīsies ar cīņu vietām, apmeklēs muzeju Airītēs. Ekskursijas laikā varēs apmeklēt arī Kuldīgu, kur etniskās kultūras mantojuma centrā "Kūrava" atklās izstādi par senajiem amatiem, kurus nometnē arī rādīs un mācīs to pratēji.

Ģimeņu semināru vadīs psiholoģes Līga Ruperte un Māra Tupese no ASV. Par ētiku un reliģiju diskutēs mācītāja Daira Cilne no Amerikas un Latvijas Universitātes pasniedzēja Skaidrīte Lasmane. Par to, kā latviešu valodu attīrīt no sārņiem, runās Austris Grasis.

Teātri spēlēt mācīs dramaturgs un režisors Uldis Siliņš no Austrālijas, leļļu teātri mazajiem - Laila un Jānis Kirmuškas. Keramikas noslēpumos ievadīs Skaidrīte Cihovska, senas un mūsdienīgas rotas kalt mācīs liepājnieki Andris Garokalns un Andris Grebis.

Dalībnieki varēs nodarboties arī ar ādas apstrādi, floristiku, zīda vai stikla apgleznošanu, latvisko virtuvi, koka rotaļlietu, leļļu gatavošanu, knipelēšanu, aušanu utt. Savas nodarbības būs arī bērniem. Mazākie - vecumā no 3 līdz 6 gadiem - varēs darboties nometnes bērnudārzā 1/2x1/2.

Kopš 1981.gada notikušas 130 nometnes ar 17 813 dalībniekiem. Katru gadu notiek septiņas 3x3 nometnes – 2 ASV, 1 Kanādā, 2 Anglijā, 2 Latvijā. Šī būs 23.nometne Latvijā, un tā ilgs līdz 7.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!