Valsts nekustamā īpašuma aģentūra (VNĪA) ar sabiedrisko fondu "Kurzemei" noslēgusi līgumu par bijušās radiolokācijas pilsētiņas iznomāšanu, kas vēlas tur veidot atpūtas kompleksu.
Fondam, pēc līguma, nodotas 63 saimnieciskajā un dzīvojamajā teritorijā esošās ēkas un būves, informē aģentūras preses sekretāre Inese Kreicberga.

Fonds ēkas un būves varēs izmantot tikai to inženiertehniskās izpētes veikšanai, rekonstrukcijai, izbūves projektu un ģenerālplāna izstrādāšanai pilsētas saglabāšanai un attīstībai, bet citu darbību veikšanai būs nepieciešams saskaņojums ar aģentūru.

Noslēgtais nomas līgums stājas spēkā 2001.gada 1.janvārī un darbosies līdz īpašuma atsavināšanai, taču ne ilgāk kā līdz 2002.gada 31.decembrim.

Sabiedriskais fonds "Kurzemei" VNĪA maksās nomas maksu - 1500 latu ceturksnī. Sabiedriskajam fondam par saviem līdzekļiem visas nomās nodotās ēkas un būves jāreģistrē zemesgrāmatā uz Finansu ministrijas vārda.

Ja sabiedriskais fonds spēs realizēt plānotos projektus un objekta attīstībā būs vērojamas pozitīvas pārmaiņas, VNĪA par to tikai priecāsies, sacīja VNĪA preses sekretāre.

Jau ziņots, ka bijušo radiolokācijas staciju (RLS) atbilstoši VNĪA lēmumam sākotnēji bija plānots nojaukt, jo VNĪA līdz šā gada 1.jūnijam nesaņēma nevienu vērā ņemamu priekšlikumu par pilsētiņas turpmāko izmantošanu.

Krievija Latvijai pilnībā Skrundas RLS teritoriju nodeva pagājušā gada oktobrī un tādējādi pārtrauca pēdējā Krievijas militārā objekta darbību Latvijā.

RLS galvenais uzdevums bija tā saucamā agrīnā novērošana. Tās teritorijā atradās vairāki radiolokatori, no kuriem vērienīgākais tika būvēts kopš 1984.gada. Tā arī nesācis funkcionēt, milzīgais lokators "Darjal" tika nojaukts pirms pieciem gadiem.

Šobrīd neapdzīvotajā RLS teritorijā atrodas desmit dzīvojamās mājas, divi klubi, skola, bērnudārzs, kazarmas, poliklīnika, divas sporta zāles, vairākas administrācijas ēkas, kā arī katlu māja, stadions, dārzeņu glabātava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!