Privatizācijas aģentūrai (PA) piektdien izdevies par 1,5 miljoniem latu izsolē pārdot Skrundas lokatora "pilsētiņu", informē aģentūra.

Bijusī padomju armijas virsnieku pilsētiņa ar aptuveni 70 ēkām dažādās sabrukuma stadijās pārdota par 1 551 966 latiem. Starp trim izsoles dalībniekiem visvairāk par šo objektu nosolīja Krievijas uzņēmums "Aļeksejevskoje- Serviss", kas arī tika atzīta par izsoles uzvarētāju.

Izsoles noteiktā sākuma cena īpašumam bija 153 966 lati. Privatizācijas noteikumi paredz, ka pirkuma maksa par valsts nekustamo īpašumu pircējam jāsamaksā ne vēlāk kā 10 gadu laikā. Kā maksāšanas līdzekļi lielākoties jeb 99,08 %, ir lati, savukārt atlikušie 0,92 % - privatizācijas sertifikāti. Papildus pirkuma maksai pircējam jāsedz Privatizācijas aģentūras izdevumi par objekta apsaimniekošanu, kas šobrīd ir 49 783 lati.

Par turpmāko objekta izmantošanu saskaņā ar pašvaldības apstiprināto teritoriālo plānojumu būs jālemj pašam īpašniekam.

Skrundas lokatora "pilsētiņa" sastāv no četriem zemesgabaliem ar kopējo platību 45,1042 hektāri un 70 ēkām un būvēm. Tajā atrodas dzīvojamās ēkas, administratīvās ēkas, noliktavas, siltumnīcas, kazarmas, garāžas, darbnīcas un citas, taču kopš padomju armijas izvākšanās deviņdesmitajos gados šī teritorija bijusi neapsaimniekota.

PA norāda, ka "pozitīvi vērtējams fakts, ka īpašums, kas ilgstoši bijis tukšs un kurā nav notikusi saimnieciskā darbība, ir atsavināts". "Pirmkārt, tādēļ, ka viens no privatizācijas mērķiem ir veicināt privātā kapitāla piesaisti un radīt labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai. Otrkārt, īpaši svarīgs sekmīgs izsoles rezultāts ir tādēļ, ka saskaņā ar normatīvo regulējumu, ieņēmumi no privatizācijas tiek ieskaitīti valsts budžetā un novirzīti tiem mērķiem, kas uz šo brīdi valstij ir prioritāri. Treškārt, arī Skrundas novadam objekta pārdošana rada iespēju turpmākai attīstībai un jaunu darba vietu radīšanai," paudusi PA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!