Iepazīstoties ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas Kriminālpārvaldes ceturtdien atklāto kontrabandas cigarešu kravu, finanšu ministrs Atis Slakteris atzinīgi novērtēja muitas un finanšu policijas darbu, portālu "Delfi" informēja ministrijas Komunikācijas departamenta direktore Diāna Bērziņa.
"Sarežģītajā budžeta situācijā priecē, ka aizvien pārliecinošāk sākusi strādāt muita un finanšu policija - šī ir jau otrā apjomīgā kontrabandas cigarešu kravas atklāšana vienas nedēļas laikā," uzsvēra Slakteris.

Finanšu ministrs arī uzsvēra, ka VID Muitas kriminālpārvalde šogad vien ir uzsākusi 55 kriminālprocesus. Īpaši sekmīgs šogad bijis darbs akcīzes preču un narkotiku kontrabandas apkarošanā. Ir izņemti arī vairāk nekā 20 miljoni nelegāli ievesto dažādu marku cigarešu. "Tas viss protams sekmējis budžeta ienākumu pieaugumu relatīvi labāk nekā pagājušajā gadā," atzina ministrs.

"Konkrētās kontrabandas cigarešu kravas atklāšanā nozīmīgs ir bijis visu VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieku ieguldījums, taču vislielākais paldies ir jāsaka Izlūkošanas daļai un Kontroles daļas Mobilajām vienībām," atbildīgos dienestus uzslavēja ministrs.

Ceturtdien VID Muitas kriminālpārvalde, veicot padziļināto muitas kontroli kādam Latgalē apturētam autofurgonam, atklāja vairāk nekā 10,2 miljonus kontrabandas cigarešu. Cigaretes, visticamāk, bija paredzēts realizēt Eiropas Savienības teritorijā.

Šis ir jau otrais apjomīgais atklāto cigarešu kontrabandas gadījums nedēļas laikā. Šī gada 21. jūlijā uzsākts kriminālprocess par 9,4 miljonu cigarešu kontrabandu, ko atklāja kādā kuģī no Ķīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!