Partijas "Jaunais laiks" (JL) savulaik politisku motīvu vadīta rosināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) pārbaudīt bijušā politiķa Andra Šķēles (TP) vekseļa izcelsmes likumību, komentējot KNAB publiskotos pārbaudes rezultātus, aģentūrai LETA sacīja TP priekšsēdētājs Atis Slakteris.
"Tā nav vienīgā politiskā lieta, ko savulaik ierosināja JL," sacīja Slakteris, atgādinot par JL vēršanos pret bijušo iekšlietu ministru Mareku Segliņu (TP).

Šķēles vekseļa izcelsme pārbaudīta jau vairākkārt, tomēr nekas pretlikumīgs nav atklāts, atgādināja politiķis.

Jau ziņots, ka KNAB ir pabeidzis pārbaudi saistībā ar bijušā politiķa Andra Šķēles vekseļa izcelsmes likumību, taču konkrētu lēmumu, vai tas ir iegūts likumīgi, nav pieņēmis.

Biroja priekšnieks Aleksejs Loskutovs aģentūrai LETA apstiprināja, ka pašlaik pārbaude ir pabeigta bez rezultātiem. Ja biroja rīcībā nonākšot kādi papildu materiāli vai informācija par iespējamo vekseļa nelikumīgo izcelsi, birojs pārbaudi atjaunošot.

Kā ziņots, šādu pārbaudi KNAB uzsāka 2003.gada sākumā pēc Saeimas deputātes Lindas Mūrnieces (JL) iesnieguma. Mūrniece lūdza KNAB izvērtēt to, kā bijušā Tautas partijas līderis Šķēle 1999.gadā ieguva Normandijas salās reģistrētās ārzonas kompānijas "Bolster Management Limited" ("Bolster") vekseli 29 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!