Makroekonomikas stabilizācijas programma, kas nepieciešama aizņēmumu saņemšanai no starptautiskajām institūcijām un ārvalstīm, paredz tuvāko divu gadu laikā samazināt budžeta deficītu un saglabāt citu finanšu rādītāju atbilstību Māstrihtas kritērijiem, tādējādi ļaujot Latvijā 2012. gadā ieviest eiro – tā ceturtdien, uzrunājot Saeimas deputātus, sacīja finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).

Viņš arī savā uzrunā slavēja valdības pašreizējo darbu, atzīstot, ka Ministru kabineta darbs ir ļoti monolīts, kā arī savus tuvākos palīgus, kuri strādājuši nepagurstot.

Pretrunīgu slavu ieguvušais ministrs arī nekavējās paslavēt sevi. Slakteris uzsvēra, ka viņam pietiks spēka uzklausīt pēdējā laikā par viņu izskanējušas ņirgas. Vienlaikus ministrs esot saņēmis tik daudz laba vēlējumus, kā nekad agrāk savā dzīvē.

Slaktera vadītā Finanšu ministrija bija viena no institūcijām, kas visvairāk iesaistījās Makroekonomikas stabilizācijas programmas un nākamā gada budžeta grozījumu izstrādē. Pats ministrs gan pēdējā laikā par savu darbu ir izpelnījies dažādu vērtējumu. Daudzi norāda, ka Slakteris nekompetents finanšu ministrs un vēl ceturtdien Saeima skatīs opozīcijas partijas "Jaunais laiks" ierosinājumu atlaist viņu no ieņemamā amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!