Aizsardzības ministrs un Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs Atis Slakteris (TP) otrdien uzdeva iekšlietu ministram Ivaram Godmanim (LPP/LC) sagatavot ziņojumu par Daugavā veiktajiem naftas produktu noplūdes seku novēršanas darbiem.

Valsts kancelejā portālu "Delfi" informēja, ka Slakteris uzdevis Godmanim līdz 10. aprīlim iesniegt izskatīšanai Krīzes vadības padomē ziņojumu par Daugavā veiktajiem naftas produktu noplūdes seku likvidācijas darbiem.

Ziņojumā lūgts sniegt informāciju par Valsts civilās aizsardzības plāna un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta plānos paredzēto pasākumu izpildes norisi un priekšlikumiem to uzlabošanai, informāciju par Iekšlietu ministrijas rīkotajām mācībām Valsts civilās aizsardzības plānā paredzēto pasākumu pārbaudei un uzlabošanai, kā arī ziņas par Iekšlietu ministrijas rīcībā esošo materiāli tehnisko nodrošinājumu, lai novērstu naftas produktu noplūdes sekas.

Jau vēstīts, ka Baltkrievijā izplūdusī dīzeļdegviela šķērsojusi Latvijas robežu naktī uz pirmdienu. Latvijas speciālisti ar speciālu gumijas boju palīdzību mēģina apturēt piesārņojuma izplatību pie Dagavpils, pēc aptuvenām aplēsēm upe piesārņota jau vairāku desmitu kilometru garumā.

Dīzeļdegviela Daugavā noplūdusi no Krievijas uzņēmumam "Zapad-transņefteprodukt" piederoša naftas produktu maģistrālā vada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!