Pēc pamatīgas snigšanas naktī uz otrdienu Latvijas Centrālajā un Dienvidu reģionos ir radīti elektroapgādes traucējumi un otrdienas rītā pulksten 8 bez elektroenerģijas bija palikuši aptuveni 8 000 klientu. Smagais sniegs ir noliecis un nolauzis kokus un to zarus, kas savukārt iekrituši vai iekārušies elektrolīnijās, tādējādi izraisot bojājumus, portālu "Delfi" informēja "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.
Kopumā plkst. 8:00 otrdienā Latvijā traucēta elektroapgāde bija aptuveni 7-8 tūkstošiem klientu. Visas reģionos esošās operatīvās izbraukuma brigādes no rīta jau devās lokalizēt postījumu vietas.


Slapjā sniega sega AS "Sadales tīkls" Centrālajā reģionā (CR) 10. marta rītā bez sprieguma bija atstājusi ap 500 transformatoru apakšstacijas. Visvairāk bojājumu un elektroenerģijas piegādes pārtraukumu bija reģistrēti Ķekavā - ap 3000 klientu, kā arī Jūrmalā, Ogrē un Juglā.

Savukārt AS "Sadales tīkls" Dienvidu reģionā visvairāk sniegs bija radījis postījumus Jelgavas rajonā; bez sprieguma palikuši 2000 klienti. Dienvidu reģionā būtiski traucējumi ir reģistrēti arī Tukuma rajonā, Bauskas rajonā un Dobeles rajonā

Traucējumu nav Rīgā, Vidzemē, Kurzemes piekrastē un Latgalē

Otrdien notiek elektroenerģijas piegādes atjaunošanas darbi AS "Sadales tīkls" Centrālajā un Dienvidu reģionos, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi uzņēmuma klientiem.

Visbiežākais bojājumu iemesls bija līnijās iekritušie koki un koku zari, kas šādā gadījumā, vai nu atslēdz, vai pārrauj līniju vadus. Remontdarbu lielākais traucēklis bija biezā sniega sega, kas apgrūtina operatīvā transporta pārvietošanos un piekļūšanu līniju bojājumu vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!