Kluba "Vecrīga" pašdarbības kolektīvu darbība piektdien tiek pārtraukta uz nezināmu laiku, jo Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) sāk telpu Vaļņu ielā aizplobēšanu un mantas aprakstīšanu.
Par to BNS informēja LBAS priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Krīgers.

Šādas darbības tiek veiktas, izpildot tiesas lēmumu, ka SIA "Vecrīga" ir jāastāj telpas 28.janvārī.

BNS jau ziņoja, ka strīds par telpu izmantošanu starp SIA "Vecrīga" un LBAS sākās jau pirms pāris gadiem.

LBAS nevēlas savās telpās uzturēt SIA "Vecrīga", jo kluba darbība nedod ienākumus arodbiedrībām, bet pret to protestē klubs. "Vecrīgā" šobrīd darbojas 20 pašdarbības kolektīvi.

Arodbiedrība piedāvā pašdarbības kolektīviem turpināt darbu šajās telpās. Ceturtdien notikušas arī sarunas ar kolektīvu vadītājiem, kas izteikuši vēlēšanos darbu turpināt ierastajā vietā.

Savukārt "Vecrīgas" vadītāja Jana Lucāne BNS sacīja, ka šāds arodbiedrību paziņojums ir "klaji meli", jo neviens kolektīvu vadītājs nevēlas darbu turpināt kopā ar arodbiedrību.

Pašreiz viss SIA "Vecrīga" īpašums tiek aprakstīts un paliks aiz aizplombētām durvīm Vaļņu ielā. Tomēr īpašums paliek kluba rīcībā.

Lucāne BNS teica, ka situācija varētu noskaidroties 1.februārī, kad apgabaltiesā tiks izskatīta SIA "Vecrīga" pretprasība par tiesas sprieduma atlikšanu, kā arī iesniegta kasācija Augstākajā tiesā. Kluba darbinieki gaida arī Saeimas otro un trešo lasījumu, kurā skars strīdīgo jautājumu.

BNS jau ziņoja, ka decembra sākumā Saeimas Juridiskā komisija konceptuāli atbalstīja telpu lietošanas tiesību piešķiršanu klubam "Vecrīga" Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai piederošajā ēkā.

Maksu par telpu lietošanu noteiks, abām pusēm vienojoties, tomēr tā nevarēs pārsniegt 3% no ēkas viena kvadrātmetra kadastra vērtības gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!