Foto: DELFI
Sestdien uz vairākām stundām slēgtā starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļa dēļa, uz citām lidostām nācies novirzīt 17 reisus, informēja lidostas "Rīga" pārstāve Elīna Prikule.

Atcelti tikuši septiņi ielidojošie reisi un četri izlidojošie.

Starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļš šodien bija slēgts no plkst. 10.26 līdz 15.55.

Kā minēja Prikule, situācija lidostā saistībā ar atceltajiem vai novirzītajiem lidojumiem šodien bijusi salīdzinoši mierīga. Lai arī bijuši cilvēki, kas pauduši savu neapmierinātību, tomēr lielākā daļa izpratuši situāciju.

Jau ziņots, ka starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļš sestdien tika slēgts, jo tehnisku iemeslu dēļ, "airBaltic" reiss BT641 ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā "Rīga" veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos.

Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju.

Lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bija bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi. Neviens lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ nav cietis.

Apkalpe, kas nosēdināja "airBaltic" lidmašīnu, kurai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju, bija pieredzes bagāta, pauda "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Savukārt Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs informēja, ka starptautiskajai lidostai "Rīga", sagaidot nolaižamies "airBaltic" lidmašīnu ar priekšējās šasijas problēmām, tas ir bijis pirmais šāds notikums, un jebkurš gadījums, kad lidmašīna nolaižas bez visām izlaistām šasijām ir ļoti nopietns incidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!