Foto: AFI
Atgriežoties ziemīgajiem laikapstākļiem, slēpošanas laikā traumas sestdien guvuši vairāki cilvēki, ātrās palīdzības dienestā.

Vidzemē, Cēsīs uz kalna 31 gadu veca sieviete izmežģīja elkoni, Lazdonas pagastā 15 gadus vecs puisis slēpojot salauza kāju, bet Zemgalē 12 gadus vecs puika laidās lejā no kalniņa un traumējās ar slēpošanas nūjām. Zēns guvis vēdera sasitumu un ar aizdomām par iekšējo orgānu bojājumiem nogādāts slimnīcā.

Mediķi informē, ka uz ielām sestdien traumas guvuši pieci cilvēki. Traumas guvušie ir vecumā no 11 līdz 77 gadiem. Cilvēki paslīdējuši gūstot lūzumu, locītavu traumas.

Trīs cilvēki sestdien nonākuši slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu, un visi gadījumi notikuši Kurzemē.

80 gadus veca sieviete atrasta šķūnītī, kur cietusī nogulējusi nezināmu laiku, bet 83 gadus veca sieviete bija ilgāku laiku uzturējusies nekurinātās telpās, palīdzību viņa spēja izsaukt pati. Abām sievietēm bija vēl citas saslimšanas. Ķermeņa atdzišanu piedzīvojusi arī kāda 31 gadu veca sieviete, kura alkohola reibumā atrasta guļam pie mājas, par aizvadītās diennakts datiem informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Ātrā palīdzība sestdien devās uz 1320 izsaukumiem visā Latvijā, no kuriem 200 bija dažādas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!