Foto: DELFI
Latvijas slēpošanas un atpūtas kompleksi šonedēļ vēl neplāno sākt darbu, bet gaida, kad sals pieturēsies ilgāku laiku, pastāstīja slēpošanas trašu pārstāvji.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa "Ozolkalns" valdes locekle Līga Rokpelne pastāstīja, ka laika prognozes patlaban ir pārāk nestabilas, tāpēc atvērt slēpošanas trases pagaidām nav iespējams. "Mēs vēl nogaidām. Šonedēļ noteikti nē, ir vajadzīgi vismaz mīnus četri grādi visu diennakti, lai sāktu ražot sniegu. Protams, gribētos, lai jau tagad ir aukstāks, bet šis jau ir tikai pirmais sals" teica Rokpelne.

Arī atpūtas parka "Rāmkalni" valdes loceklis Andis Jansons norādīja, ka šonedēļ pavisam noteikti trases vēl netiks atvērtas apmeklētājiem. "Šie mīnusi ir par mazu. Vajag vismaz piecus grādus mīnusā - gan pa dienu, gan pa nakti, lai varētu darbināt [sniega] lielgabalus. Tik drīz arī neizskatās, ka varēsim sākt darbu," prognozēja Jansons.

Savukārt slēpošanas trases "Žagarkalns" Komunikācijas nodaļas vadītājs Vadims Kameņevs sacīja, ka pagaidām ir grūti prognozēt, kad varētu sākt strādāt uz kalna. "Mēs gatavojamies sākt - sistēmas ir kārtībā. Taču tā temperatūra ārā, kas ir šobrīd, ir par mazu. Vēl nav vērts. Gaidām vismaz mīnus četrus grādus, lai paturās. Tiklīdz temperatūra pieturēsies, tā varēsim sākt," klāstīja Kameņevs.

Vienlaikus viņš pastāstīja, ka vienas trases atvēršanai nepieciešama diennakts. Pēc Kameņeva teiktā, ja stabili mīnusi pieturēsies, tad viena trase šajā nedēļas nogalē jau varētu tikt atvērta.

Latvijas slēpošanas trases pamazām gatavojas ziemas sezonai, pārbaudot iekārtas un pilnveidojot pakalpojumu klāstu.

Tāpat ziņots, ka tuvākajās dienās Latvijā ieplūdīs sausāks un vēsāks gaiss, līdz ar to būs maz nokrišņu, bieži spīdēs saule un gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, kas vairākās slēpošanas trasēs ļaus pūst sniegu, prognozē "Global Forecast System".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!