Foto: F64
Patlaban slēpotājiem ziemas priekus iespējams baudīt atpūtas kompleksos "Milzkalns" Engures novadā un "Golgāts" Vestienas novadā, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji.

Atpūtas kompleksa "Golgāts" pārstāvis Juris Stradiņš klāsta, ka šodien slēpošanas trasē "'Mazais Golgāts" viesojušies aptuveni 100 apmeklētāju. Plānots, ka trase apmeklētājiem būs pieejama arī turpmāk, jo patlaban pieejamās sinoptiķu prognozes liecinot, ka laiks kļūs tikai vēsāks, tādēļ trasi nav plānots slēgt. Stradiņš stāsta, ka uz slēpošanas trases patlaban esot uzsnidzis aptuveni desmit centimetru dabīgais sniegs, kas sajaukts ar mākslīgi veidoto, un vidējais sniega segas biezums uz kalna esot aptuveni 20 centimetru.

Arī atpūtas kompleksa "Milzkalns" slēpošanas trasē vidējais sniega segas biezums uz kalna ir 20 centimetru. Kompleksa pārstāvis Viesturs Ošnieks atzīmē, ka patlaban gaisa temperatūra "Milzkalnā" ir aptuveni nulle grādu, taču viņš norādīja, ka patlaban ir grūti prognozēt, vai kalns apmeklētājiem būs pieejams bez pārtraukumiem. Apmeklētāji "Milzkalnā" esot daudz, taču Ošenieks nevarēja pateikt konkrētāk. "Milzkalnā" apmeklētājiem patlaban pieejamas divas trases.

Savukārt slēpošanas kompleksa "Žagarkalns" vadītājs Juris Žagars pastāstīja, ka nepārtraukti tiek sekots līdz meteorologu prognozēm, kas patlaban liecina par gaisa temperatūras samazināšanos šīs nedēļas nogalē. Ja sinoptiķu prognozes piepildīsies un gaisa temperatūra noslīdēs līdz vismaz mīnus trīs grādiem, Žagars cer, ka slēpošanas trasēs tiks "sapūsts" nepieciešamais mākslīgā sniega daudzums un "Žagarkalns" varētu būt pieejams apmeklētājiem.

Žagars klāsta, ka Ziemassvētku brīvdienās, kad slēpošanas trase pirmo reizi tika atklāta apmeklētājiem, ziemas priekus "Žagarkalnā" divas ar pusi dienas baudījuši aptuveni 300 interesentu.

"Tomēr izdevās uzklāt minimālo nepieciešamo sniega slāni 30 centimetrus uz vienas trases, neskatoties uz to, ka dažas stundas sniegu pūtām pat pie plus 2,5 grādiem, kas ir jau zem normatīviem. Toties apmeklētāju interese attaisnoja pūles un, lai arī nostrādājām tikai divas ar pusi dienas, izdevumus, saistītos ar sniega uzpūšanu atpelnījām. Esam pa nullēm, bet uzskatam, ka bija tā vērts nepievilt savus fanus un pie mazākās iespējas censties sākt strādāt," skaidro Žagars.

Saskaņā ar ziemas izklaides pakalpojumu portāla "Slalom.lv" apkopoto informāciju, citas Latvijas slēpošanas trases apmeklētājiem patlaban nav pieejamas.

Kā ziņots, aizvadītā gada decembris ar mēneša vidējo gaisa temperatūru plus 2,1, kas ir 4,5 grādi virs ilggadējās normas, kļuvis par otro siltāko gada noslēdzošo mēnesi pēdējos 88 gados, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Vissiltākais decembris bijis 2006.gada noslēdzošais mēnesis, kura vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija vairāk nekā divas reizes augstāka nekā pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!